Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν προς ΕΕ : «Να ανοίξουμε νέα σελίδα» - Τι ζήτησε για την Ελλάδα

Ερντογάν προς ΕΕ : «Να ανοίξουμε νέα σελίδα» – Τι ζήτησε για την Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει «μια νέα σελίδα» με την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναφέρθηκε στον τρόπο επίλυσης των διαφορών με την Ελλάδα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Σαρλ Μισέλ.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει «μια νέα σελίδα» με την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Τρίτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στην πρώτη επικοινωνία του τούρκου ηγέτη με ανώτατο ευρωπαίο αξιωματούχο μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εις βάρος της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Συνομιλίες»

«Η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα με την ΕΕ» και να «ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες με την ΕΕ εξετάζοντας την κατάσταση στο σύνολό της» και «στη βάση κοινών συμφερόντων», σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Κατά τον Ερντογάν, το σύμφωνο μετανάστευσης που υπεγράφη το 2016 μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για τη δημιουργία πιο «θετικού» κλίματος.

Για την Ελλάδα

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την ετοιμότητα της Αγκυρας για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι η ελληνική πλευρά αποφεύγει συνεχώς τις διαπραγματεύσεις.

Τονίζοντας ότι η πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βασίζεται στη νομιμότητα, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά καταβάλλει πάντοτε τις απαραίτητες προσπάθειες για δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην περιοχή.

«Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική και συνετή στάση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, μια μέρα μετά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών συστημάτων S-400.

Η ενημέρωση από ΕΕ

Στην επικοινωνία του τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε αναφερθεί νωρίτερα ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε ότι ο Σαρλ Μισέλ ενημέρωσε τον Ερντογάν για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας την ανάγκη για διαρκή και σε βάθος αποκλιμάκωση καθώς και για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε την ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, Σαρλ Μισέλ και Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024