Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 1/3 των Γιαπωνέζων θέλει την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Το 1/3 των Γιαπωνέζων θέλει την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Φοβισμένοι οι Ιάπωνες από την έξαρση της πανδημίας πιστεύουν ότι με την έλευση φιλάθλων και αθλητών απ’ όλες τις χώρες τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Το ένα τρίτο των κατοίκων της Ιαπωνίας θέλουν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, καθώς φοβούνται ότι η έλευση αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NHK.

Η δημοσκόπηση του NHK διεξήχθη από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου κι έδειξε ότι το 32% των ερωτηθέντων ήθελε να ακυρωθούν εντελώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μόνο το 27% δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ το 31% θεωρεί ότι πρέπει να αναβληθούν εκ νέου οι Αγώνες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του NHK τον Οκτώβριο, το 40% είχε δηλώσει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπρεπε να διεξαχθούν όπως είχαν προγραμματιστεί. Το 23% ήταν υπέρ της ακύρωσης και το 25% προτιμούσε την περαιτέρω αναβολή.

Ενώ η Ιαπωνία έχει αποφύγει τον τεράστιο αριθμό μολύνσεων και θανάτων που παρατηρούνται σε πολλές άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μια πρόσφατη έξαρση του ιού ανάγκασε την κυβέρνηση να επαναφέρει μέτρα όπως το να κλείνουν νωρίς τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024