Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήγαν για... μαλλί και όχι για click away οι πολίτες - Υποτονική η κίνηση στην αγορά

Πήγαν για… μαλλί και όχι για click away οι πολίτες – Υποτονική η κίνηση στην αγορά

Χαμηλές πτήσεις για τη δεύτερη μέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου με click away - Ανοίγουν αύριο τελικά τα κέντρα περιποίησης νυχιών.

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια κατά τη δεύτερη μέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Με την εικόνα μιας κοπέλας που δοκιμάζει παπούτσια στη μέση του δρόμου να έχει γίνει viral από τη χτεσινή πρώτη μέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι απαγορεύονται οι δοκιμές ρούχων και παπουτσιών και πως θα ακολουθήσουν έλεγχοι.

Με το άνοιγμα οι καταστηματάρχες έστησαν POS, ταμειακές και αντισηπτικά στις εισόδους των επιχειρήσεων τους περιμένοντας τους πρώτους πελάτες μετά από πολύ καιρό.

Έντεκα μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και με το click away οι έμποροι ελπίζουν να βάλουν κάτι στα ταμεία τους. Ωστόσο δηλώνουν αδικημένοι από τα μέτρα και φυσικά ανήμποροι να πληρώσουν τους προμηθευτές τους.

Ενώ το ωράριο των καταστημάτων είναι 7 το πρωί με 9 το βράδυ, τα περισσότερα καταστήματα στην Ερμού είχαν κλείσει αρκετά νωρίτερα, αφού η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη, και λόγω της κακοκαιρίας.

Aρκετά μικρά καταστήματα που δεν διαθέτουν e-shop πάντως, έχουν επιστρατεύσει την εφευρετικότητά τους και φωτογραφίζουν τα εμπορεύματά τους, ενώ στη συνέχεια τα αναρτούν στην σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τα διαφημίσουν.

Σε ορισμένα καταστήματα ρούχων στη Θεσσαλονίκη οι παραγγελίες γίνονται ακόμη και με βιντεοκλήση προκειμένου να λειτουργήσει και να μπει σε εφαρμογή το μέτρο του click away αφού έχουν ανοίξει λίγα καταστήματα.

Ξεκίνησαν οι αγορές μέσω drive through στα εμπορικά κέντρα

Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα το click away έχει μετατραπεί σε drive through, καθώς οι πελάτες θα παραλαμβάνουν την παραγγελία τους μέσα από το αυτοκίνητό τους στα υπαίθρια πάρκινγκ.

Η διαφορά του click away με το drive through είναι πως ο καταναλωτής και στη δεύτερη περίπτωση θα πηγαίνει μέχρι το εμπορικό κέντρο, ωστόσο δεν θα βγαίνει καθόλου από το αυτοκίνητό του, αλλά θα περιμένει μέχρι οι αρμόδιοι να του παραδώσουν τα ψώνια τους.

Οι καταναλωτές δεν θα πληρώνουν με μετρητά ή POS, ενώ θα πρέπει να ενημερώνουν μισή ώρα νωρίτερα ότι θα μεταβούν στο κατάστημα για να παραλάβουν το προϊόν τους.

Τα ψώνια θα γίνονται με αυτά τα βήματα:

  • Ο καταναλωτής μπαίνει και κάνει την παραγγελία του διαδικτυακά ή τηλεφωνικά.
  • Θα πρέπει να προπληρώνει, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα πληρωμής επί τόπου.
  • Αφού προπληρώσει θα ενημερώνεται για το πότε θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του.
  • Πηγαίνει με το αυτοκίνητό του σε ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο που έχει δημιουργηθεί και θα περιμένει μέχρι να του φέρουν το προϊόν που έχει παραγγείλει.
  • Η υπάλληλος του εμπορικού κέντρου βγαίνει με το δέμα ή τις σακούλες και τις παραδίδει ενώ ο πελάτης βρίσκεται στο ΙΧ του.
  • Ο καταναλωτής υπογράφει το έγγραφο της παραλαβής και φεύγει.

Ο κωδικός για παραλαβή με το αυτοκίνητο είναι ο ίδιος που ισχύει για όλα τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Πρόκειται για τον κωδικό 2.

Χαμός στα κομμωτήρια

Και μπορεί η κίνηση στην αγορά να ήταν υποτονική, στα κομμωτήρια όμως τα ψαλίδια και τα πινέλα πήραν «φωτιά» την πρώτη μέρα λειτουργίας μετά από πέντε εβδομάδες. Μάλιστα, οι λίστες αναμονής φτάνουν ακόμη και τις τρεις εβδομάδες!

Τα κομμωτήρια και τα κουρεία όλης της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στα κομμωτήρια έως 100 τ.μ. θα επιτρέπονται ως τέσσερις θέσεις εργασίας με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα.

Οι πελάτες μπορούν να πάνε στο κομμωτήριο αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού, ενώ απαγορεύεται η αναμονή εντός του κομμωτηρίου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες, ενώ πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Όσο αφορά στη μετακίνηση προς τα κομμωτήρια, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 δηλώνοντας τον κωδικό 2.

Ανοίγουν τελικά και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών

Μπορεί να μη συζητήθηκε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αλλά τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσουν και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών (μανικιούρ – πεντικιούρ).

Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και συγκεκριμένα από τις  7 π.μ. έως 9 μ.μ.

Οι ειδικοί όροι λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ/ ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών/ ΚΑΔ 96.02.13.05 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής:

  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
  • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.
  • Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ.

Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων. Και για τη μετάβαση σε κατάστημα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να στέλνετε SMS με τον κωδικό 2.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024