Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος ελληνικός δήμος πλήρωσε 5.981,76 ευρώ για να αγοράσει... σανό;

Ποιος ελληνικός δήμος πλήρωσε 5.981,76 ευρώ για να αγοράσει… σανό;

Ποιος είναι ο ελληνικός δήμος που πλήρωσε 5.981,76 ευρώ για να αγοράσει σανό και τι τον χρειάζεται;

Στην προμήθεια… σανού για τον οποίο μάλιστα θα πληρώσει συνολικά 5.981,76 ευρώ για όλο το 2020, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, προχώρησε ελληνικός δήμος. Γιατί χρειάζεται τις… μπάλες σανού και ποιος είναι αυτός ο δήμος;

Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ…

Οπως αναφέρεται σε έγγραφο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ανέθεσε την προμήθεια σανού έναντι του ποσού 5.981,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, στον ανάδοχο που κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά.

Ο σανός αυτός προορίζεται για τροφή των έξι αλόγων που, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το evros-news.gr, έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια «κληρονομήσει» ο δήμος Σουφλίου από τον δήμο Τυχερού και τη Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Τυχερού (ΔΕΤΑΤ), μετά την ένωση τους με το σχέδιο Καλλικράτη.

Τα άλογα αποκτήθηκαν επί δημαρχίας Χρήστου Χατζόπουλου στο Τυχερό, παραμένουν όλα αυτά τα χρόνια σε ειδικές εγκαταστάσεις στο χωριό και δεν μπορούν ούτε να πουληθούν, ούτε να παραχωρηθούν.


(Φωτογραφία evros-news.gr)

Κι αυτό γιατί η ΔΕΤΑΤ βρίσκεται υπό εκκαθάριση και απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο. Ετσι, τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Πουλιλιού όσο και η σημερινή του Παναγιώτη Καλακίκου, είναι υποχρεωμένες να φροντίζουν για την τροφή των 6 αλόγων, όπως επίσης και για την κτηνιατρική τους παρακολούθηση, τα εμβόλιά τους και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.

Σκέψεις αξιοποίησης

Από τη στιγμή μάλιστα που σταμάτησε τη λειτουργία του και ο Ιππικός Ομιλος Τυχερού, οι άνθρωποι του οποίου τα χρησιμοποιούσαν, τα άλογα παραμένουν στον στάβλο αναξιοποίητα.

Υπάρχει η σκέψη από τη δημοτική αρχή και σε συνεννόηση με τον νέο επενδυτή που ανέλαβε τον οικοτουριστικό ξενώνα Θράσσα, στη λίμνη Τυχερού, να τα χρησιμοποιήσει ως μια από τις δραστηριότητες που θα παρέχει σε όσους επισκέπτονται την περιοχή για τουρισμό.

Το σίγουρο όμως είναι πως υποχρεούται ο δήμος Σουφλίου να τα συντηρεί και να φροντίζει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ο προμηθευτής σανού διαθέτει εμπειρία ταΐσματος αλόγων και είναι ο ίδιος που αναλάμβανε την προμήθεια και επί της προηγούμενης δημαρχίας Πουλιλιού.

Πηγή: evros-news.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024