Ποιος ελληνικός δήμος πλήρωσε 5.981,76 ευρώ για να αγοράσει… σανό;
Ποιος είναι ο ελληνικός δήμος που πλήρωσε 5.981,76 ευρώ για να αγοράσει σανό και τι τον χρειάζεται;
Στην προμήθεια… σανού για τον οποίο μάλιστα θα πληρώσει συνολικά 5.981,76 ευρώ για όλο το 2020, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, προχώρησε ελληνικός δήμος. Γιατί χρειάζεται τις… μπάλες σανού και ποιος είναι αυτός ο δήμος;
Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ…
Οπως αναφέρεται σε έγγραφο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ανέθεσε την προμήθεια σανού έναντι του ποσού 5.981,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, στον ανάδοχο που κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά.
Ο σανός αυτός προορίζεται για τροφή των έξι αλόγων που, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το evros-news.gr, έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια «κληρονομήσει» ο δήμος Σουφλίου από τον δήμο Τυχερού και τη Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Τυχερού (ΔΕΤΑΤ), μετά την ένωση τους με το σχέδιο Καλλικράτη.
Τα άλογα αποκτήθηκαν επί δημαρχίας Χρήστου Χατζόπουλου στο Τυχερό, παραμένουν όλα αυτά τα χρόνια σε ειδικές εγκαταστάσεις στο χωριό και δεν μπορούν ούτε να πουληθούν, ούτε να παραχωρηθούν.

(Φωτογραφία evros-news.gr)
Κι αυτό γιατί η ΔΕΤΑΤ βρίσκεται υπό εκκαθάριση και απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο. Ετσι, τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Πουλιλιού όσο και η σημερινή του Παναγιώτη Καλακίκου, είναι υποχρεωμένες να φροντίζουν για την τροφή των 6 αλόγων, όπως επίσης και για την κτηνιατρική τους παρακολούθηση, τα εμβόλιά τους και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.
Σκέψεις αξιοποίησης
Από τη στιγμή μάλιστα που σταμάτησε τη λειτουργία του και ο Ιππικός Ομιλος Τυχερού, οι άνθρωποι του οποίου τα χρησιμοποιούσαν, τα άλογα παραμένουν στον στάβλο αναξιοποίητα.
Υπάρχει η σκέψη από τη δημοτική αρχή και σε συνεννόηση με τον νέο επενδυτή που ανέλαβε τον οικοτουριστικό ξενώνα Θράσσα, στη λίμνη Τυχερού, να τα χρησιμοποιήσει ως μια από τις δραστηριότητες που θα παρέχει σε όσους επισκέπτονται την περιοχή για τουρισμό.
Το σίγουρο όμως είναι πως υποχρεούται ο δήμος Σουφλίου να τα συντηρεί και να φροντίζει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Ο προμηθευτής σανού διαθέτει εμπειρία ταΐσματος αλόγων και είναι ο ίδιος που αναλάμβανε την προμήθεια και επί της προηγούμενης δημαρχίας Πουλιλιού.
Πηγή: evros-news.gr
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442