Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Χριστούγεννα χωρίς glühwein ελέω... lockdown

Γερμανία : Χριστούγεννα χωρίς glühwein ελέω… lockdown

Οι Γερμανοί αυτά τα Χριστούγεννα θα στερηθούν το παραδοσιακό κόκκινο ζεστό κρασί, "glühwein", εξαιτίας του καθολικού lockdown.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία έχουν πλήξει ένα από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων, το ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως «Glühwein», που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Το καθολικό lockdown που ανακοινώθηκε σήμερα και θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ενώ οι ξακουστές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ήδη απαγορευτεί για τη φετινή χρονιά, πολλοί μπορούσαν ωστόσο να απολαύσουν το Glühwein κατεβάζοντας την μάσκα τους στις υπαίθριες καντίνες.

Στη μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, για παράδειγμα, το Gluehwein ήταν τις τελευταίες ημέρες ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πωλούνταν στην Πλατεία της Αγοράς. Λιγοστοί όμως πεζοί το αγόραζαν καθώς πινακίδες που υπενθυμίζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους όλων των κτιρίων.

Κάποιες πόλεις είχαν ήδη περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ σε εξωτερικό χώρο προκαλώντας αντιδράσεις πολιτών.

Το απαγόρευσε η Μέρκελ

Την Τετάρτη, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι τα κιόσκια που πουλούν Glühwein δεν συμβαδίζουν με τα μέτρα κατά του κοροναϊού.

«Δεν υπάρχει ούτε κοινωνική αποστασιοποίηση ούτε χρήση μάσκας όταν πίνεις Glühwein», λέει ο Τόμας Μπέλε, ένας αξιωματούχος στο Μόναχο.

Ο Κρίστοφερ Μπέκερ, επικεφαλής ενός ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα της φιλοξενίας στην Κολονία, έχει υποβάλει αγωγή κατά της απαγόρευσης πώλησης του κρασιού.

«Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι οδηγοί δεν τηρούν το όριο ταχύτητας δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται η οδήγηση», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024