Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύγχυση στην αγορά για το click away – Πως θα γίνεται η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ

Σύγχυση στην αγορά για το click away – Πως θα γίνεται η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ

Διευκρινίσεις για το πως θα γίνεται η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς υπήρξε μια σχετική σύγχυση στην αγορά λόγω της λειτουργίας μέσω click away των καταστημάτων με παιδικά παιχνίδια

Διευκρινίσεις για το πως θα γίνεται η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς υπήρξε μια σχετική σύγχυση στην αγορά λόγω της λειτουργίας μέσω click away των καταστημάτων με παιδικά παιχνίδια.

Όχι πώληση με φυσικό τρόπο

Η χτεσινή απάντηση του κ. Γεωργιάδη -στις ανακοινώσεις που έκανε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα– ότι «εφόσον ξεκινά η Υπηρεσία click-away σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα, θα απελευθερωθούν και τα σούπερ μάρκετ» στο ερώτημα αν «τα παιχνίδια στα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν;», ερμηνεύτηκε από αρκετούς παράγοντες της αγοράς ως δυνατότητα να ψωνίσει κάποιος από τα σούπερ μάρκετ παιδικά παιχνίδια, όπως ψωνίζει και τα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης από το σούπερ μάρκετ.

Οι ίδιοι αυτοί παράγοντες έκαναν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε σήμερα ότι η αγορά παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ θα γίνεται μόνο μέσω του click away όπως ακριβώς και στα καταστήματα παιδικών παιχνιδιών.

«Δεν θα επιτρέψουμε την πώληση των παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ με φυσικό τρόπο. Φυσικά μπορούν και τα σούπερ μάρκετ να κάνουν τα παιχνίδια παράδοση εκτός. Προφανώς, δεν θα τους απομειώσουμε. Αυτό που θα ισχύει για τους άλλους, θα ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ, αλλά όσον αφορά την πώληση μέσα στο κατάστημα, όχι» ανέφερε σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Σκάι.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «όλες οι απαγορεύσεις που είχαμε θέσει πριν από την αρχή της καραντίνας θα εξακολουθήσουν να ισχύουν. […] Πρέπει να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Δεν πρέπει αυτή η περίοδος της καραντίνας να δημιουργήσει συνθήκες αλλαγής της αγοράς και των εσωτερικών συσχετισμών στο μέτρο του εφικτού. Εμείς δεν ερχόμαστε για να ευνοήσουμε κάποιον έναντι κάποιου άλλου. Δεν είμαστε με κανέναν, είμαστε με όλους».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την πώληση των παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. […] Όμως πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά το 30% περίπου του τζίρου τους μέσα στις εορτές και που τώρα δεν τους επιτρέπουμε να ανοίξουν να δουλέψουν με την παράδοση εκτός».

Ένας μόνο θα παραλαμβάνει

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «εάν επιτρέπαμε στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε παιχνίδια και άρα να πηγαίνει η οικογένεια, ο μπαμπάς, η μαμά και το παιδί στο σούπερ μάρκετ και να διαλέγει εκεί το παιδί με την ησυχία του τα παιχνίδια του, για ποιο λόγο να πάει ν’ αγοράσει από ένα κατάστημα παιχνιδιών μέσω internet όπου θα πρέπει να πάει ένας μόνο. Δεν μπορεί να πάει ολόκληρη η οικογένεια να παραλάβει την παραγγελία. Ένας μόνο θα παραλαμβάνει.

Αν το επιτρέπαμε στο σούπερ μάρκετ -συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης- θ’ αφήναμε να πηγαίνουν όλοι μαζί στο σούπερ μάρκετ και φυσικά οι παραγγελίες στους υπόλοιπους θα ήταν ελάχιστες. Εγώ δεν θέλω να ευνοήσω τα σούπερ μάρκετ και να καταστρέψω τους άλλους».

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024