Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Αρχίζουν σύντομα οι εμβολιασμοί

ΗΠΑ : Αρχίζουν σύντομα οι εμβολιασμοί

Το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να πάρει επίσημη έγκριση εντός του Σαββατοκύριακου στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι οι εμβολιασμοί μπορεί να αρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Οι Αμερικανοί ενδέχεται να αρχίσουν να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ομοσπονδιακές αρχές σκοπεύουν να εγκρίνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού που παράγεται από την Pfizer, ενώ δεν είναι απίθανο οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα.

«Πριν από λίγο, ο FDA ενημέρωσε την Pfizer ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε έγκριση για το εμβόλιο τους, οπότε τις επόμενες δύο ημέρες πιθανώς καθώς εργαζόμαστε με διαπραγματεύσεις με την Pfizer, για τις πληροφορίες που χρειάζονται οι γιατροί καθώς πρέπει να το συνταγογραφήσουν σωστά, θα δούμε την έγκριση αυτού του πρώτου εμβολίου», δήλωσε ο Αζάρ. «Θα συνεργαστούμε με την Pfizer για να το αποσταλεί και έτσι θα μπορούσαμε να δούμε ανθρώπους να εμβολιάζονται τη Δευτέρα, Τρίτη της επόμενης εβδομάδας».

Ο Αζάρ είπε ότι περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί ενδέχεται να εμβολιαστούν τις επόμενες εβδομάδες και έως και 50 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει έκτακτη άδεια για το εμβόλιο της Pfizer το προσεχές Σάββατο. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του FDA.

Πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και οι ένοικοι των γηροκομείων.

Θα φτάσουν τα εμβόλια για όλους;

Υπάρχει μια άλλη τεράστια πρόκληση στις ΗΠΑ: Τώρα το εμβόλιο είναι σχεδόν έτοιμο, πώς φτάνει σε όλους; αναφέρουν οι New York Times.

Μια αποστολή 2,9 εκατομμυρίων δόσεων θα μπορεί να φτάσει στις καθορισμένες αποθήκες εντός 24 ωρών από την έγκρισή τους από την F.D.A. και να σταλούν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

Αυτό είναι μόνο το ήμισυ περίπου των δόσεων που έχουν προετοιμαστεί. Το άλλο μισό θα κρατηθεί έτσι ώστε οι αρχικοί παραλήπτες να μπορούν να έχουν τη δεύτερη, απαιτούμενη δόση περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα.

Το εμβόλιο της Pfizer

Την Πέμπτη, μια συμβουλευτική επιτροπή του FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer. Ωστόσο, ο FDA δημοσίευσε επίσης ένα προσχέδιο της έκθεσης για το εμβόλιο την Τρίτη αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερες από 20 παρενέργειες, όπως επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές, μηνιγγίτιδα και άλλες.

Πάντως, το εμβόλιο της Pfizer κρίνεται ασφαλές. Δίνεται σε δύο δόσεις και αποτελεσματικό κατά 95% εναντίον του κορoναϊού. Η πρώτη δόση μοιάζει να αρχίζει να προστατεύει έπειτα από δέκα ημέρες, αλλά λιγότερο αποτελεσματικά από ότι μετά τη δεύτερη, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να διατεθεί το συντομότερο δυνατόν την Παρασκευή στους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους τρόφιμους σε γηροκομεία σε μια μαζική προσπάθεια που θα κάνει ο αμερικανικός στρατός στο πλαίσιο του προγράμματος «Operation Warp Speed» της κυβέρνησης Τραμπ.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024