Η Ζαλγκίρις βρήκε τον Παναθηναϊκό και… αναστήθηκε. Οι Λιθουανοί ήρθαν στην Αθήνα μετά από έξι σερί ήττες, αλλά έφυγαν με άνετη νίκη επικρατώντας με 81-69 των πράσινων, τους οποίος… βομβάρδισαν από τη γραμμή των 6.75.

Επιστροφή στις κακές εμφανίσεις για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν πάντα πίσω στο σκορ, είχε κάποια ξεσπάσματα, όπως εκείνο που ισοφάρισε σε 50-50, αλλά η Ζαλγκίρις έβρισκε πάντα τη λύση και ξέφευγε, εκμεταλλευόμενη τα κενά διαστήματα και την τραγική άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος… κλότσησε την καρδάρα με το γάλα από τη νίκη στο Μιλάνο.

Η Ζαλγκίρις είχε… εκνευριστική ευστοχία από το τρίποντο, τελειώνοντας το ματς με 13/20 και τον Γκριγκόνις να σημειώνει έξι απ’ αυτά και συνολικά 24 πόντους, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα του Παναθηναϊκού. Στο 6-7 πλέον οι Λιθουανοί, ακόμα πιο χαμηλά ο Παναθηναϊκός που είναι στο 4-8.

Το ματς

Η Ζαλγκίρις ήταν εκείνη που μπήκε από το ξεκίνημα καλύτερα, κυριάρχησε το Παναθηναϊκού και μόλις σε έξι λεπτά αγώνα είχε ξεφύγει με εννιά πόντους (8-17). Οι Λιθουανοί είχαν 4/6 τρίποτνα στην πρώτη περίοδο με τον Γκριγκόνις να κάνει ό,τι θέλει με δέκα πόντους και να οδηγεί την ομάδα του στο υπέρ της 24-12 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Με προσωπικό σερί του Μήτογλου (6 συνεχόμενους πόντους), ο Παναθηναϊκός μείωσε μέσα σε δύο λεπτά σε 18-24, αλλά οι Λιθουανοί βρήκαν τις απαντήσεις και πήγαν τη διαφορά και πάλι στο συν 12 (18-30), με τον Γκριγκόνις να συνεχίζει το… βιολί του φτάνοντας τους 18 πόντους με 3/3 δίποντα και 4/5 τρίποντα. Χάρη σε εκείνον η διαφορά έμεινε σε επίπεδα διψήφια, κλείνοντας στους δέκα στην τρίτη περίοδο (33-43).

Οι φωνές του Βόβορα ακούγονταν σε όλο το ΟΑΚΑ και προς στιγμή αφύπνισαν τους παίκτες. Με 8-0 σερί ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 41-43 μέσα σε δύο λεπτά, έμεινε κοντά στο σκορ και τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου ισοφάρισε σε 50-50. Κι εκεί που είχε το μομέντουμ και όλοι περίμεναν να περάσει και μπροστά, ήρθε το… μπλακ άουτ. Με σερί 10-0 στο τελευταίο τρίλεπτο η Ζαλγκίρις ξέφυγε και πάλι και έκλεισε την περίοδο στο συν 10 (50-60).

Οι Λιθουανοί από εκεί και πέρα είχαν σταθερά το προβάδισμα, ήταν στους δέκα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει μέχρι τους πέντε (67-72) στο 37′, αλλά να μην καταφέρνει να επιστρέψει ουσιαστικά στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με το 81-69 της Ζαλγκίρις, φέρνοντας εκ νέου προβληματισμό στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 33-43, 50-60, 69-81