Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Μητσοτάκης : Μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, εκτίμησε ότι «έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το πρώτο εμβόλιο της Pfizer»

Στην ανάγκη να υπάρξει μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα προκειμένου «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, εκτίμησε ότι «έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το πρώτο εμβόλιο της Pfizer».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις διαδικασίες – εξπρές που θα υπάρξουν όσο αφορά στη διανομή του εμβολίου από τη στιγμή που θα εγκριθεί.

«Εντός 24ωρών θα ξεκινήσει η διανομή του. Αύριο θα γίνει σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία στην οποία θα προεδρεύσω . Πρέπει να πάνε εμβόλια σε διαφορετικά σημεία εμβολιασμού. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει.

«Έχουμε και τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων όπου κριθεί απαραίτητη. Θα υπάρξει επικοινωνιακή εκστρατεία και από την ίδια την Ευρώπη».

Για τους αρνητές των εμβολίων

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων φαίνεται ότι θέλει να εμβολιαστεί.

«Ένα ποσοστό όμως είναι επιφυλακτικό. Εμείς σε αυτούς θα απευθυνθούμε. Μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024