Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής : Ο Μητσοτάκης είναι απόλυτως ανίκανος να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής : Ο Μητσοτάκης είναι απόλυτως ανίκανος να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «η ΕΕ αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πολύ κατώτερη των περιστάσεων, αδύναμη να υποστηρίξει κράτος-μέλος της»

Ως το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, για την Ελλάδα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σχετικά με την Τουρκία.

«Αποδεικνύουν ότι ο κ Μητσοτάκης είναι απολύτως ανίκανος να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας, την πιο κρίσιμη στιγμή», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει:

«Το 2020 είδαμε την πιο σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας από την εποχή των Ιμίων, με την Τουρκία να παραβιάζει κατάφωρα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα πραγματοποιώντας έρευνες για σχεδόν 4 μήνες και φτάνοντας λίγα ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο και τη Ρόδο. Ωστόσο, όχι μόνο έχουμε την τρίτη Σύνοδο για την Τουρκία σε τέσσερις μήνες, που δεν υιοθετούνται κυρώσεις – πολλώ δε μάλλον «κυρώσεις που δαγκώνουν» όπως διατυμπάνιζε η Κυβέρνηση – αλλά για μια ακόμη φορά δίνεται σαφές μήνυμα ανοχής στην τουρκική επιθετικότητα, η οποία μπορεί να εντείνει τις παραβιάσεις της μέχρι τις παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Μάρτιο 2020, όπου δεν θα συζητηθούν καν «κυρώσεις ή μέτρα» αλλά «εργαλεία και επιλογές».

Κατώτερη των περιστάσεων η ΕΕ

«Η Ε.Ε. συλλογικά, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πολύ κατώτερη των περιστάσεων, αδύναμη να υποστηρίξει κράτος-μέλος της και να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με μια ισχυρή γειτονική χώρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανάγκη για επιστροφή σε μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά είναι πιο μεγάλη από ποτέ δεδομένης της παταγώδους διπλωματικής αποτυχίας του κ Μητσοτάκη, αλλά και τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις, ανακατατάξεις και διεργασίες που θα λάβουν χώρα το 2021 στην περιοχή μας, οι οποίες σαφώς θα μας αφορούν. Αν η Ελλάδα πορευτεί το κρίσιμο 2021 όπως το 2020, οι επιπτώσεις για τη χώρα και την Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι σοβαρότατες και μακροχρόνιες», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024