Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Γρανάδα 0-0: Ούτε τώρα ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Γρανάδα 0-0: Ούτε τώρα ο ΠΑΟΚ

Μια… αναλαμπή με την Αϊντχόφεν στην Τούμπα ήταν όλη η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ φέτος. Ο δικέφαλος δεν κέρδισε ούτε τη σταχτοπούτα στην Ευρώπη, Γρανάδα στην Τούμπα (0-0), γλίτωσε από τις πολλές ευκαιρίες των Ισπανών και αποχαιρετά με σκυμμένο κεφάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Τι κι αν η Ελλάδα χρειάζεται βαθμούς για να βελτιώσει το Ranking της; Τι κι αν και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να βελτιώσει τη θέση του για το μέλλον του; Τι κι αν βρέθηκε σε έναν όμιλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και βατός. Με την αδύναμη Ομόνοια, με μία ολλανδική ομάδα που έδειξε αδυναμίες, όπως η Αϊντχόφεν και με την… σταχτοπούτα στην Ευρώπη Γρανάδα;

Ο ΠΑΟΚ φεύγει με σκυμμένο κεφάλι και απολύτως αποτυχημένος από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Έχοντας μόλις μία νίκη στον όμιλό του, σε εκείνη την… αναλαμοή με την Αϊντχόφεν στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε την τελευταία αγωνιστική με την αδιάφορη Γρανάδα, που ήρθε στην Τούμπα με πάρα πολλές αλλαγές (οι καλύτεροι παίκτες της μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο), αλλά ήταν και πάλι παθητικός, έμεινε στο μηδέν και από τύχη δεν δέχτηκε κάποιο γκολ στις ευκαιρίες των Ισπανών.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, αφήνοντας τελικά τους Ισπανούς στη δεύτερη θέση, αφού η Αϊντχόφεν πήρε την πρωτιά με τη νίκη της απέναντι στην Ομόνοια, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα αφοσιωθεί πια στις εγχώριες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη.

Η Γρανάδα χωρίς να είναι εντυπωσιακή ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πιέσει ψηλά και να κάνει δύσκολη την ανάπτυξη των Ισπανών, οι φιλοξενούμενοι είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 13′. Η άμυνα του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε ανισορροπία, ο Πουέρτας βγήκε στην πλάτη της, αλλά το πλασέ του απέναντι στον Πασχαλάκη δεν ήταν καλό, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να κρατάει το μηδέν. Εννιά λεπτά αργότερα οι Ισπανοί έχασαν εκ νέου μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ελ Καντουρί έκανε λάθος γύρισμα προς τον Πασχαλάκη, ο Μολίνα πήρε την μπάλα και πέρασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, αλλά πριν πλασάρει ο Ίνγκασον ήρθε με τάκλιν για να διώξει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει, χωρίς όμως να μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Με τις γραμμές μακριά και τον Τσόλακ απομονωμένο, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν. Το έκαναν από στημένη φάση στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου, όταν από φάουλ του Μουργκ ο Βαρέλα έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν ακόμα χειρότερο. Ο μεν ΠΑΟΚ πίεσε μονάχα στο διάστημα 60′-70′, χωρίς ωστόσο να κάνει την παραμικρή ευκαιρία απέναντι στην καλά οργανωμένη ισπανική άμυνα.

Η δε Γρανάδα ρίσκαρε πολύ από το 75′ και μετά. Μαθαίνοντας πως η PSV επικρατούσε της Ομόνοιας με 3-0, η Γρανάδα ήθελε μόνο τη νίκη για την πρωτιά. Στο γήπεδο μπήκαν οι Σολδάδο και Ματσίς, η επίθεσης των Ισπανών γέμισε και στο φινάλε είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Ματσίς και Σουάρες και με τον ΠΑΟΚ να γλιτώνει από μία ακόμα ήττα.

Τη δική του κλασική ευκαιρία είχε και ο δικέφαλος στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν έφυγε στην κόντρα με τέσσερις εναντίον ενός, αλλά ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε από την μικρή περιοχή να σκοράρει, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024