Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Ομόφωνο ψήφισμα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απέστειλε σήμερα ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, το οποίο έχει ως εξής:
«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και όλα τα μέλη του, διαπιστώνουμε με λύπη μας τη δυσχερέστατη θέση που έχει βρεθεί σήμερα ο αθλητισμός και οι αθλητές όλων των αθλημάτων που δεν βρίσκονται στο επίπεδο των κορυφαίων πρωταθλημάτων. Οι ημι-επαγγελματίες αθλητές αποτελούν την ψυχή του αθλητισμού, έχουν μάθει να στερούνται και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον αθλητισμό, με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους. Εδώ και τέσσερις μήνες όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα από αυτή που έχουν προπονηθεί να αντιμετωπίζουν. Βρίσκονται στην κυριολεξία στο έλεος των εξελίξεων που αφορούν στην πανδημία.
Καλούμε την Πολιτεία, να σκύψει πάνω από τους αθλητές, να τους αναγνωρίσει το δικαίωμά τους να λαμβάνουν ένα επίδομα και να μπορούν να συνεχίζουν να θέτουν υψηλούς στόχους και να διακρίνονται. Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζεται η συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό, δεν είναι δυνατόν η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό να αγνοεί αυτούς τους ανθρώπους, που η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην κυριολεξία στο μηδέν. Μέχρι πριν λίγο καιρό η συζήτηση ήταν αν θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, αν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Τώρα η συζήτηση είναι για το αν θα επιβιώσουν.
Στις εγκαταστάσεις μας έχουμε δει τέτοιους αθλητές να φτάνουν στις κορυφές του αθλήματός τους και να φέρνουν ακόμη και παγκόσμιες διακρίσεις. Επιπροσθέτως πλησιάζοντας σε λίγες ημέρες σε Ολυμπιακή χρονιά, είναι αδιανόητο Έλληνες αθλητές να μην έχουν τα «εφόδια» να προετοιμαστούν κατάλληλα. Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί αρωγός, πρέπει να αποδείξει υπευθυνότητα, να τους υποστηρίξει.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου