Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγαλειώδης πρόκριση της Αταλάντα στο Άμστερνταμ

Μεγαλειώδης πρόκριση της Αταλάντα στο Άμστερνταμ

Η Αταλάντα πήγε κόντρα στα… θέλω της, έπαιξε μαζική άμυνα, κράτησε τον Άγιαξ στο μηδέν και με γκολ του Μουριέλ στο 87′ υπέγραψε τον θρίαμβο και την πρόκριση στους 16. Τουρισμό στη Δανία η Λίβερπουλ, 1-1 με τη Μίντιλαντ στο άλλο ματς του ομίλου.

Μετά την περσινή της μεγαλειώδη πορεία στην πρώτη της συμμετοχή στο Champions League, η Αταλάντα είναι και πάλι εδώ. Για να αποδείξει πως δεν πρόκειται για μια… φωτοβολίδα. Αλλά πως ήρθε για να μείνει.

Οι Ιταλοί πήγαν στο Άμστερνταμ για δύο αποτελέσματα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση και άφησαν τον Άγιαξ εκτός των νοκ άουτ για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Άγιαξ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Αταλάντα να πηγαίνει κόντρα σε αυτό που… εκπροσωπεί, δηλαδή την επίθεση και να παίζει μαζική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Και στο φινάλε, όταν οι Ολλανδοί έμειναν με δέκα παίκτες, έμοιαζε εύκολο για την ομάδα του Γκασπερίνι να φύγει στις αγαπημένες της κόντρα επιθέσεις και να τελειώσει τη δουλειά.

Το έκανε στο 87′, όταν ο Μουριέλ πήρε την κάθετη πάσα, πέρασε τον Ονανα και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Αταλάντα στην επόμενη φάση με το τελικό 1-0 μέσα στο Άμστερνταμ.

Τουρισμός και ισοπαλία για τη Λίβερπουλ

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ έκλεισε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με… τουρισμό στη Δανία απέναντι στη Μίντιλαντ. Οι παίκτες του Κλοπ, με τον Τσιμίκα να ξεκινάει βασικός αλλά να αποχωρεί τραυματίας, άνοιξαν το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Σαλάχ και μετά… χαλάρωσαν.

Σε τόσο μεγάλο βαθμό που δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Σκολτζ στο 62′ με πέναλτι, ενώ κινδύνευσαν ακόμα και με ήττα, με το τελικό 1-1 να κρίνεται απόλυτα δίκαιο.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024