Μπορεί η πανδημία να απασχολεί τους πάντες, όμως, τα Κοινοβούλια δουλεύουν, σημαντικές τηλεδιασκέψεις γίνονται, σοβαρά θέματα αναλύονται.

Μια τέτοια ψηφιακή συνάντηση έγινε προ ημερών στην οποία συμμετείχαν στελέχη του ΟΟΣΑ και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλες τις χώρες – μέλη του Οργανισμού. Θέμα της συνάντησης; Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της επιστήμης και τεχνολογίας.

Εκ μέρους της Ελλάδας, πέραν της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, λοιπόν, αναφέρθηκε σε μια διάκριση που ίσως δεν είναι γνωστή. Δεκαέξι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πάτρας προσπάθησαν να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο της Ιατρικής, χρησιμοποιώντας την Φαρμακογονιδιωματική και την Τεχνητή Νοημοσύνη με στόχο την επίτευξη εξατομικευμένης θεραπείας των ασθενών.

Λαμβάνοντας μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition, που διοργανώνεται από το Massachuchets Institute of Technology (MIT), κατάφεραν να φέρουν μια παγκόσμια διάκριση στην Ελλάδα και να αναδείξουν το έργο των Ελληνικών Πανεπιστημίων, κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η ομάδα iGEM Patras προχώρησε στην ανάπτυξη ενός φορητού διαγνωστικού εργαστηρίου μοριακής βιολογίας με στόχο τον εύκολο και ακριβή προσδιορισμό της απαιτούμενης δόσης στατινών, μια κατηγορίας φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr