Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τεχνητή νοημοσύνη και ο ΟΟΣΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο ΟΟΣΑ

Συζήτηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον

Μπορεί η πανδημία να απασχολεί τους πάντες, όμως, τα Κοινοβούλια δουλεύουν, σημαντικές τηλεδιασκέψεις γίνονται, σοβαρά θέματα αναλύονται.

Μια τέτοια ψηφιακή συνάντηση έγινε προ ημερών στην οποία συμμετείχαν στελέχη του ΟΟΣΑ και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλες τις χώρες – μέλη του Οργανισμού. Θέμα της συνάντησης; Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της επιστήμης και τεχνολογίας.

Εκ μέρους της Ελλάδας, πέραν της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, λοιπόν, αναφέρθηκε σε μια διάκριση που ίσως δεν είναι γνωστή. Δεκαέξι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πάτρας προσπάθησαν να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο της Ιατρικής, χρησιμοποιώντας την Φαρμακογονιδιωματική και την Τεχνητή Νοημοσύνη με στόχο την επίτευξη εξατομικευμένης θεραπείας των ασθενών.

Λαμβάνοντας μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition, που διοργανώνεται από το Massachuchets Institute of Technology (MIT), κατάφεραν να φέρουν μια παγκόσμια διάκριση στην Ελλάδα και να αναδείξουν το έργο των Ελληνικών Πανεπιστημίων, κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η ομάδα iGEM Patras προχώρησε στην ανάπτυξη ενός φορητού διαγνωστικού εργαστηρίου μοριακής βιολογίας με στόχο τον εύκολο και ακριβή προσδιορισμό της απαιτούμενης δόσης στατινών, μια κατηγορίας φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024