Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το θησαυρό του Forrest Fenn

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το θησαυρό του Forrest Fenn

Το περίφημο κυνήγι θησαυρού του Forrest Fenn ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, όταν ο αμερικανός συγγραφέας δημοσίευσε ένα κρυπτογραφημένο ποίημα στην αυτοβιογραφία του, το οποίο θα οδηγούσε υποψήφιους κυνηγούς θησαυρών, στο σημείο που ήταν κρυμμένος

Ο άνθρωπος που κατάφερε να εντοπίσει τον πιο διάσημο κρυμμένο θησαυρό, αυτόν του Forrest Fenn στα Βραχώδη Όρη αποκάλυψε την ταυτότητά του.

Ο Jack Stuef, ένας 32χρονος φοιτητής ιατρικής από το Michigan, αποκάλυψε ότι είναι εκείνος που βρήκε τον θησαυρό του Fenn, ενώ παράλληλα, ο εγγονός του Fenn, επαλήθευσε το γεγονός στο περιοδικό Outside, στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη ο άνδρας.

Ο ίδιος αποκάλυψε την ταυτότητά του καθώς μια αγωγή που κατατέθηκε πρόσφατα θα δημοσιοποιούσε τα στοιχεία του, χωρίς ωστόσο να είναι πρόθυμος να μιλήσει για τα στοιχεία που τον οδήγησαν σε αυτόν.

The Finder.
https://www.outsideonline.com/2419429/forrest-fenn-treasure-jack-stuef

Δημοσιεύτηκε από Forrest Fenn Treasure στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Το περίφημο κυνήγι θησαυρού του Forrest Fenn ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, όταν ο αμερικανός συγγραφέας δημοσίευσε ένα κρυπτογραφημένο ποίημα στην αυτοβιογραφία του το οποίο θα οδηγούσε υποψήφιους εξερευνητές στο σημείο που ήταν κρυμμένος.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Forrest Fenn πάνω από 350.000 άνθρωποι έψαξαν για τον θησαυρό, ενώ δεν κάποιοι κατά τη διάρκεια των ερευνών  έχασαν τη ζωή τους.

Ο Stuef αφιέρωσε δύο χρόνια ψάχνοντας τα ίχνη του θησαυρού του Forrest Fenn, στον οποίο περιλαμβάνονται χρυσό, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή με τη συνολική αξία του να εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2 εκατ. δολάρια.

Ο Stuef εντόπισε τελικά τον θησαυρό στην έρημο Γουαϊόμινγκ τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Forrest Fenn είχε αποκρύψει την ταυτότητα του άνδρα μετά από αίτημά του.

Ο Stuef εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια της οικογένειάς του, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο παρέμεινε ανώνυμος όχι επειδή είχε κάτι να κρύψει, αλλά επειδή η οικογένεια του Fenn δέχθηκε απειλές, έπεσε θύμα διαρρήξεων και κατατέθηκαν αγωγές κατά μελών της – ενώ πραγματοποιήθηκε μία απόπειρα απαγωγής – όλα τα παραπάνω από ανθρώπους «που τρέφουν αυταπάτες σε σχέση με τον θησαυρό του».

«Δεν θέλω αυτά τα πράγματα να συμβούν σε μένα και στην οικογένειά μου.»

Λίγο πριν από το θάνατο του Forrest Fenn τον Σεπτέμβριο, μια γυναίκα κατέθεσε αγωγή υποστηρίζοντας ότι όποιος βρήκε τον θησαυρό, το έπραξε υποκλέπτοντας τα μηνύματά της και το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, δήλωσε ο Stuef στο μιλώντας στο περιοδικό Outside.

Καθώς ο Fenn πέθανε, η κλήτευση μπορεί να μεταφερθεί στους κληρονόμους του, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που γνώριζαν ότι ο Stuef βρήκε τον θησαυρό.

Ο Stuef αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο ίδιος, από τότε που βρήκε τον θησαυρό, μετακόμισε «σε ένα πιο ασφαλές κτίριο».

Ο θησαυρός έχει τοποθετηθεί σε θησαυροφυλάκιο στο Νέο Μεξικό όπου και θα παραμείνει μέχρι να πωληθεί.

Ο Stuef είπε ότι δεν θα αποκαλύψει ποτέ την τοποθεσία όπου βρέθηκε για να διατηρηθεί η άγρια φύση και να αποτραπούν άλλοι από το να ακολουθήσουν τη διαδρομή, κάτι δυνητικά επικίνδυνο.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024