Κρούσμα κοροναϊού καταγράφηκε σε μαθητή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου.

Το παιδί έλειπε από την προηγούμενη Παρασκευή αλλά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι είναι θετικό στον ιό, όπως επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα του τεστ.

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου Βασιλική Δαγκούλη ανέφερε: «αν και το παιδί απουσίαζε από την Παρασκευή αποφασίστηκε να κλείσει το σχολείο από τις 4 -17 Δεκεμβρίου. Αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιαιτερότητας του σχολείου και των υποδομών. Ωστόσο έκλεισε και το νηπιαγωγείο καθώς συστεγάζεται στον ίδιο χώρο», μεταδίδει η neakriti.gr.

Η είδηση έχει προκαλέσεις λύπη στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να τα παιδιά τους να προστατευτούν, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να παραβλέψουν ότι το ειδικό σχολείο αποτελεί συχνά μοναδικό χώρο δημιουργικής δραστηριότητας και κοινωνικής επαφής για τα 15 παιδιά.

Οι μαθητές και δάσκαλοι θα παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα για 14 μέρες και θα επανέλθουν στις αίθουσες πριν τις γιορτές καθώς τα ειδικά σχολεία είναι τα μόνα που λειτουργούν και δεν συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα δεκαήμερο έκλεισε και Ειδικό σχολείο στο Ρέθυμνο λόγω κρούσματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο