Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μέρα Δράσης στα νοσοκομεία η Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου - Δεν μας φιμώνουν διαμηνύει η ΟΕΝΓΕ

Κοροναϊός : Μέρα Δράσης στα νοσοκομεία η Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου – Δεν μας φιμώνουν διαμηνύει η ΟΕΝΓΕ

Σε πανελλαδική μέρα δράσης στις πύλες των νοσοκομείων προχωρούν αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου οι υγειονομικοί, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Σημειώνεται ότι η ΟΕΝΓΕ εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής μηνυτήριας αναφοράς για τυχόν ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης σε ότι αφορά την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων

Σε πανελλαδική μέρα δράσης στις πύλες των νοσοκομείων προχωρούν αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου οι υγειονομικοί, με κάλεσμα των σωματείων τους διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της μάχης με τον κοροναϊό καθώς καθημερινά η χώρα μετρά εκατόμβες νεκρών ενώ σε εφιαλτικά επίπεδα παραμένουν οι διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα αρκετές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές μετράνε και οι ίδιοι οι γιατροί και νοσηλευτές, γενικότερα το προσωπικό του ΕΣΥ, λόγω νόσησης από covid-19.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των Νοσοκομείων της χώρας που έχουν εξαγγείλει, Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και Σωματεία Εργαζομένων σε Νοσοκομεία και όπως τονίζει «τα αιτήματά μας είναι όσο ποτέ επίκαιρα».

Διεκδικούν

Συγκεκριμένα η νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν:

Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων

Κατάλληλες υποδομές

Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, χορήγηση σε όλους τους υγειονομικούς του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Ανάκληση των απαράδεκτων κυβερνητικών ενεργειών για πειθαρχικές διώξεις σε υγειονομικούς επειδή… «αρρωσταίνουν» (!)

Όχι στον διαχωρισμό και τη διαίρεση των υγειονομικών αναφορικά με το πενιχρό επίδομα της κυβέρνησης

Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών

Επαναφορά του 13ου , 14ου μισθού

Στην πρώτη γραμμή για τον πάσχοντα συνάνθρωπο

«Δεν μας φιμώνουν. Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή διεκδικήσεων για την υγεία του λαού» υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ.

Οι συμβολικές κινητοποιήσεις, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί της Πέμπτης είναι:

Στην Αττική: Στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Νίκαιας», «ΚΑΤ», (το Σωματείο έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας στις 10 π.μ. – 12μ.), Θριάσιο, «Άγιος Σάββας», Παίδων «Αγία Σοφία».

Στη Θεσσαλονίκη συμβολικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στις πύλες των Νοσοκομείων «Παπανικολάου» και ΑΧΕΠΑ, ενώ αντίστοιχες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με στάση εργασίας 8 π.μ. – 10 π.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου κλπ.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 9…

Δημοσιεύτηκε από Οενγε Οενγε στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Αύξηση της θνητότητας

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση -δηλαδή στηρίζεται από όλες τις παρατάξεις- προκειμένου να διερευνήσει το θέμα υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των εμπλεκόμενων κυβερνητικών αρμοδίων για εγκληματικές ευθύνες σε ότι αφορά την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

Ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι πως η κατακόρυφη αύξηση της θνητότητας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, δηλαδή οι περίπου 100 νεκροί την ημέρα σε 1000 έως το πολύ 3000 κρούσματα, οφείλεται σε υποθεραπεία των νοσούντων από κοροναϊό λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές στο σύστημα υγείας.

Προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών

Προς την κατεύθυνση αυτή η ΟΕΝΓΕ έχει καλέσει τις κατά τόπους Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ να στείλουν τεκμηριωμένες αναφορές για τα νοσοκομεία ευθύνης τους για τις «ελλείψεις», την «αντιποίηση ειδικοτήτων», για τις «ΜΕΘ» (προσωπικό, προδιαγραφές), για την υποθεραπεία ασθενών και όποιο άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να επισημανθεί ότι αυτή καθ’ αυτή η πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για τη συλλογή στοιχείων από τα νοσοκομεία προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών για την κατάσταση του ΕΣΥ και ιδίως των νοσοκομείων αποτελεί μία πολύ σοβαρή εξέλιξη και αναδεικνύει και το μέγεθος του χάσματος ανάμεσα στους γιατρούς της πρώτης γραμμής από τη μία πλευρά και της κυβέρνησης από την άλλη.

Εκδικητική μετάθεση

Την ίδια ώρα η ΟΕΝΓΕ ζητάει την ανάκληση της μετάθεσης του προέδρου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» κάνοντας λόγο για εκδικητική μετάθεση στο «Σωτηρία».

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες είχε προκληθεί σάλος στο εν λόγω νοσοκομείο καθώς η διοικήτρια του νοσοκομείου είχε διατάξει ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή νόσησαν από κοροναϊό. Ωστόσο μετά από τις αντίδράσεις η διοίκηση του νοσοκομείου υπαναχώρησε.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ: «Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ.

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα».

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 9…

Δημοσιεύτηκε από Οενγε Οενγε στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024