Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Η Άγκυρα καταδικάζει την κατάσχεση εμπορικού πλοίου από τις δυνάμεις του Χαφτάρ

Λιβύη : Η Άγκυρα καταδικάζει την κατάσχεση εμπορικού πλοίου από τις δυνάμεις του Χαφτάρ

Πυρά κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) εξαπέλυσε η Άγκυρα, με αφορμή την πρόσφατη κατάσχεση ενός τουρκικού εμπορικού σκάφους

Πυρά κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) εξαπέλυσε η Άγκυρα, με αφορμή την πρόσφατη κατάσχεση ενός τουρκικού εμπορικού σκάφους.

Η Άγκυρα καταδικάζει έντονα την πρόσφατη κατάσχεση ενός τουρκικού εμπορικού σκάφους από τις ναυτικές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη, Χαλίφα Χάφταρ, και τον καλεί να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στη Λιβύη, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη.

Τη Δευτέρα, το ναυτικό του LNA παρεμπόδισε το τουρκικό πλοίο Al Mabrouka στο δρόμο προς το λιμάνι της Μισράτα της Λιβύης, αφού μπήκε στα χωρικά ύδατα της χώρας της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα, δε, με την Τουρκία, το πλοίο μετέφερε ιατρικά προϊόντα και ο εκπρόσωπος του LNA δήλωσε ότι το πλοίο με 17 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα Τούρκοι πολίτες, σταμάτησε κοντά στο ανατολικό λιμάνι της Derna.

«Μάθαμε ότι ένα τουρκικό σκάφος με τουρκικό πλήρωμα που πλέει με σημαία Τζαμάικας συνελήφθη από τον λεγόμενο Εθνικό Στρατό της Λιβύης, που ανήκει στον πραξικοπηματία Haftar. Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την ενέργεια. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε το σκάφος να συνεχίσει την πορεία του όπως είχε προγραμματιστεί. Υπενθυμίζουμε ότι οι απειλές για τα τουρκικά συμφέροντα στη Λιβύη θα έχουν σοβαρές συνέπειες» ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο τύπου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024