Υπάρχει Ανανεωτική Αριστερά, θα ρωτούσε κανείς; Φυσικά και υπάρχει και συνεδριάζει, έστω κι από μακριά, και βγάζει και ειδήσεις. Διότι πέραν της εύλογης κριτικής στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αφήνουν αιχμές και για το Κίνημα Αλλαγής. Οπως λένε χαρακτηριστικά:

«Το Κίνημα Αλλαγής δίνει μία πολύ δύσκολη μάχη απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης και την ισοπεδωτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιστρέφει στην πολιτική ορολογία του λαϊκισμού 2011-15. Η αλλαγή συσχετισμών με την ενίσχυση της Κεντροαριστεράς είναι η μόνη διέξοδος. Ένας κύκλος υφέρπουσας εσωστρέφειας όμως στο ΚΙΝΑΛ θα είναι ένα σοβαρό υποκειμενικό ατόπημα. Η εσωστρέφεια σχετικά με τις  διαδικασίες εκλογής επικεφαλής – σε έναν χρόνο από τώρα – χωρίς να κατατίθενται και εναλλακτικές ιδεολογικές αφηγήσεις για την πορεία του κόμματος και της χώρας δεν είναι χρήσιμη.  Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη στην συνοχή και στην εξωστρεφή δράση.

Οι προσωπικοί παραγοντισμοί, τα προσωπικά σχέδια, οι μηχανισμοί χωρίς αρχές και ιδέες  διευκολύνουν αντικειμενικά την διατήρηση του υπάρχοντος «μικρού δικομματισμού» και όχι την αλλαγή των συσχετισμών. Ακόμα και η συζήτηση για τη λεγομένη «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ»  δεν αποτελεί απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι λάθος η αμφισβήτηση του ιδρυτικού συμβολαίου για μια ευρεία συμπαράταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, του Προοδευτικού Κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς. Το Κίνημα Αλλαγής» είναι ένας ανοιχτός φορέας της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας. Αποτελεί μακροπρόθεσμο σχέδιο με επίκεντρο τον προγραμματικό εκσυγχρονισμό, τις πολιτικές θέσεις, τα «ανοίγματα» στη νέα γενιά και στα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας. Στον δρόμο αυτό πρέπει να συνεχίσουμε αποφασιστικά».

Σα να στέλνουν ουσιαστικά μήνυμα στην ηγεσία ότι η εσωστρέφεια κάνει κακό, ειδικά σε αυτήν την χρονική συγκυρία. Αφήστε τα καρφιά περί «προσωπικών παραγοντισμών» ενώ θα έπρεπε να γίνεται ένας ευρύτερος σχεδιασμός για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Λέτε να άρχισαν τα όργανα ένα χρόνο (;) πριν από τις εσωκομματικές εκλογές;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr