Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο τραπέζι μας – Με μια στάση στο ΑΒ Ψυχικού

Ήρθε η στιγμή το σπίτι μας να μυρίσει Χριστούγεννα

Όσο διαφορετική και αν είναι η φετινή εορταστική περίοδος, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά. Πρώτα από όλα, τα αρώματα και οι γεύσεις της. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, αποφάσισα ότι τα επόμενα ψώνια μου στο σούπερ μάρκετ θα με έφερναν πιο κοντά στην αγαπημένη μου εποχή του χρόνου: Τα Χριστούγεννα. Με αυτές τις σκέψεις, κατευθύνθηκα προς το ΑΒ Ψυχικού για να εμπνευστώ για τις πρώτες γιορτινές νότες στα γεύματά μου.

.

Φτάνοντας, όμως, με περίμενε μια τεράστια έκπληξη. Η εικόνα που αντίκρισα περνώντας την είσοδο, θύμιζε περισσότερο καφέ: Σνακ, φρέσκα σάντουιτς, μια μεγάλη ποικιλία έτοιμων γευμάτων, αλλά και αρωματικοί καφέδες, φρέσκοι χυμοί και smoothies που παρασκευάζονταν μπροστά μου εκείνη τη στιγμή με περίμεναν στα ράφια και τις προθήκες του Grab&Go. Γεύματα και σνακ που δεν ήταν μόνο νόστιμα, αλλά και φρέσκα και υγιεινά.

.

 Τα πάνω… κάτω

Μπαίνοντας μέσα στο κατάστημα, είδα ότι δεν έχει εμπλουτιστεί μόνο με καινούρια τμήματα, έχει αλλάξει και τη διαρρύθμισή του για να διευκολύνει τα ψώνια μας ακόμα περισσότερο. Όλα τα τμήματα των φρέσκων βρίσκονται πλέον στο ισόγειο, για να μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας εύκολα και γρήγορα. Εκεί βρήκα ρόδι και εσπεριδοειδή για τις πιο εμπνευσμένες γιορτινές σαλάτες, αλλά και τα πιο ποιοτικά κρέατα για τα γεύματα που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι και αυτά τα «διαφορετικά» Χριστούγεννα.

Τα ράφια γύρω μου με βάζουν στο κλίμα, όπως είναι γεμισμένα με χριστουγεννιάτικα γλυκά, από τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες αμυγδάλου με βούτυρο γάλακτος και τα μελομακάρονα, μέχρι τις «πειραγμένες» εκδοχές τους, όπως μελομακάρονα με επικάλυψη, τσουρέκι με μαστίχα αλλά και με πραλίνα, όλα με την υπογραφή του αγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη, για να «μυρίσει» το σπίτι Χριστούγεννα.

Προχωρώντας στο ισόγειο, διακρίνω έναν ολοκαίνουριο χώρο. «La Fromagerie», διαβάζω στην είσοδο, και ως γνωστός «τυράκιας», ζητάω λεπτομέρειες. Η φράση «εξαιρετικά σπάνια τυριά» από μικρά τυροκομεία από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο με κάνει… να θέλω να τα δοκιμάσω όλα. Τι καλύτερο από μια πιατέλα με ξεχωριστά τυριά και ένα απολαυστικό ποτήρι κρασί τα βράδια του χειμώνα; Οι ειδικοί του ΑΒ Ψυχικού είναι εκεί για να με κατατοπίσουν για τους σωστούς συνδυασμούς που θα κάνουν κάθε γιορτινή στιγμή ξεχωριστή, αλλά και για να λύσουν κάθε απορία μου για την τέχνη της τυροκομίας.

.

Το νέο «μπαρ» της πόλης

Όμως άλλη είναι η είδηση που με εντυπωσίασε περισσότερο: κοντά στη La Fromagerie, ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, διαλεγμένα κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά, πλέον ξεχωρίζει το… Sushi Bar, με τους σεφ να προετοιμάζουν το σούσι μπροστά στα μάτια σου. Δεν άργησα να διαλέξω μία απολαυστική μερίδα για ένα πιο «ελαφρύ» βραδινό.

Και για να συνοδέψω το σούσι μου, θα επισκεφτώ το επίπεδο -1. Εκεί θα βρω την περίφημη Κάβα της ΑΒ, από την οποία έχω «εξοπλιστεί» με διαλεχτά και βραβευμένα κρασιά αλλά και ποτά για κάθε περίσταση. Εκεί θα διαλέξω τα κρασιά που μου αρέσουν, ανάμεσα στην εκτεταμένη ποικιλία από βραβευμένες ετικέτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, για κάθε περίσταση που θέλω να απολαύσω με τους αγαπημένους μου.

Απέναντι από την κάβα βλέπω το ολοκαίνουριο τμήμα «Armonia»: Βιολογικά προϊόντα, προϊόντα ειδικής διατροφής, τρόφιμα χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη, επιλογές για vegans… Συγκεντρωμένα σε ένα χώρο, για να βρει ό,τι χρειάζεται κάποιος που προσέχει τη διατροφή του ακόμα και τις ημέρες των γιορτών.

.

Επιπλέον, στο ανακαινισμένο ΑΒ Ψυχικού θα βρούμε νέες τεχνολογίες που κάνουν τα ψώνια μας παιχνιδάκι, όπως ο μηχανισμός για σειρά προτεραιότητας, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε την αναμονή στην ουρά για τα τυριά, τα αλλαντικά ή το κρέας, αλλά και ψηφιακές οθόνες που ενημερώνουν για τις προσφορές ή τα νέα προϊόντα του καταστήματος. Ενώ ολοκληρώνοντας τις αγορές μας, μπορούμε να εξυπηρετηθούμε γρήγορα και εύκολα στα αυτόματα ταμεία.

Δε χρειάζεται λοιπόν να ψάξουμε που θα κάνουμε τις αγορές μας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού στο «φρέσκο» ΑΒ Ψυχικού, στη Λεωφόρο Κηφισίας 228, στο Νέο Ψυχικό, θα βρούμε ότι χρειαζόμαστε και θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία αγορών! Μάθε περισσότερα εδώ.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024