Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χειρότερη άμυνα από τη χρονιά του υποβιβασμού για την ΑΕΚ

Χειρότερη άμυνα από τη χρονιά του υποβιβασμού για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ από τον Παναθηναϊκό, μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της για ένατη φορά στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια και ο Μάσιμο Καρέρα να καλείται να βρει λύσεις και να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

Η τραγική αμυντική εικόνα της ΑΕΚ εμφανίστηκε και κόντρα στον Παναθηναϊκό, με την Ένωση να ηττάται στο ΟΑΚΑ με 2-1, παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά την αστάθεια που έχει το τελευταίο διάστημα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν ούτε απέναντι στους «πράσινους» να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και με τα δύο γκολ που δέχτηκαν από το «τριφύλλι» έφτασαν τα 9 γκολ παθητικό, στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει! Με Ζόρια και Μπράγκα για το Europa League θυμίζουμε τα άλλα δύο.

Το κακό για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε από το παιχνίδι με τη Λέστερ… Από την αναμέτρηση με τις «αλεπούδες» και μετά, η Ένωση μετράει συνολικά 15 γκολ παθητικό σε οχτώ αναμετρήσεις, δείγμα της πολύ κακής αμυντικής λειτουργίας που παρουσιάζει τον τελευταίο έναν μήνα…

Για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους θα χρειαστεί να πάει στις 25 του Οκτώβρη στα Γιάννενα… Η Ένωση έχει δεχτεί και στα τελευταία της οχτώ παιχνίδια τουλάχιστον ένα γκολ, έχοντας μέσο όρο σχεδόν δύο γκολ παθητικό ανά παιχνίδι.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που η ΑΕΚ έχει δεχτεί γκολ στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου, όπως έγινε και σήμερα με τον Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις. Και με την Μπράγκα και με τον Αστέρα στην Τρίπολη, η ομάδα του Καρέρα δέχτηκε γκολ πριν από την ανάπαυλα, ενώ το ίδιο είχε πάθει και στην Πορτογαλία αλλά και με τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ, όταν ο Τσάουντρι έγραφε το 2-0 στο 40′.

Στοιχεία που αν μη τί άλλο δείχνουν έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και ατομικά λάθη που κοστίζουν και δημιουργούν για την ΑΕΚ τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις της από τότε που επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία. Τέλος, ενδεικτικό της… αεράμυνας των «κιτρινόμαυρων» είναι και το γεγονός πως τη χρονιά που πήραν το πρωτάθλημα είχαν δεχθεί μόλις 12 γκολ σε 30 ματς και τώρα, σε 9 ήδη μετρούν 7 γκολ.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024