Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, όχι εμείς

Τουρκία : Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, όχι εμείς

Τελειωμό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, να ρίχνει εκ νέου λάδι της φωτιά, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση τόσο στο Αιγαίο, όσο και την Ανατολική Μεσόγειο

Τελειωμό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, να ρίχνει εκ νέου λάδι της φωτιά, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση τόσο στο Αιγαίο, όσο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, περί αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο κ. Ακσόι απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά, είναι «μη ρεαλιστικά».

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 Navtex και 12 Notam που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Παράλληλα, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020, τόνισε.

«Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία» καταλήγει.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024