Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Υγείας: Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη γνωστοποίηση Βαξεβάνη πως είναι θετικός στον κοροναϊό

Υπ. Υγείας: Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη γνωστοποίηση Βαξεβάνη πως είναι θετικός στον κοροναϊό

Ο δημοσιογράφος μίλησε για την αγωνία που πέρασε, ενώ κατήγγειλε αδυναμίες στο σύστημα και στην ενημέρωση των ασθενών, με το υπουργείο να απαντά θέτοντας σειρά ερωτημάτων προς τον ίδιο και να κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ψευδών «αποκαλύψεων» που ξεπέρασε κάθε όριο

Ανακοίνωση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τον εκδότη του «Documento» Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος γνωστοποίησε χθες, μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για την αγωνία που πέρασε, ενώ κατήγγειλε αδυναμίες στο σύστημα και στην ενημέρωση των ασθενών, με το υπουργείο να απαντά θέτοντας σειρά ερωτημάτων προς τον ίδιο και να κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ψευδών «αποκαλύψεων» που ξεπέρασε κάθε όριο.

Μάλιστα, προαναγγέλλει πως το ιδιωτικό εργαστήριο στο οποίο έκανε rapid test ο κ. Βαξεβάνης θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες για την απόκρυψη του αποτελέσματος επί σειρά ημερών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται:

«Ο εκδότης του Documento κ. Κώστας Βαξεβάνης γνωστοποίησε χθες, μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό, ενώ η υπόθεση καλύπτει και το editorial της εφημερίδας του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο κ. Βαξεβάνης έκανε rapid test σε ιδιωτικό εργαστήριο στις 27 Νοεμβρίου. Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Covid έγινε μόλις χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, κοινώς με καθυστέρηση 9 ημερών, με ευθύνη του εργαστηρίου.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο καταχώρησε στο Εθνικό Μητρώο από τις 27 Νοεμβρίου έως χθες – εντός 24 ωρών, ως οφείλει – άλλα επτά θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα: Στις 30/11 ένα θετικό με ID 111257 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 01/12 τρία θετικά με ID 111964, 112046, 113320 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 02/12 ένα θετικό με ID 114967 και ημερομηνία δειγματοληψίας 01/12/2020 και στις 04/12/2020 δύο θετικά με ID 121939 και 121970 και ημερομηνία δειγματοληψίας 03/12/2020. Επομένως, το εργαστήριο κατέγραφε στο παρελθόν τα κρούσματα με συνέπεια.

Κατά συνέπεια δημιουργούνται τα εξής πολύ σοβαρά ερωτήματα:

Πρώτον, πώς καταχωρήθηκαν τα υπόλοιπα τεστ πλην αυτό του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος καταγγέλλει και ξιφουλκεί για λάθη και παραλείψεις στην ιχνηλάτηση;

Δεύτερον, γιατί σπεύδει να το καταχωρήσει στις 6 το απόγευμα χθες, ταυτόχρονα με τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου;

Και τρίτον και πιο σημαντικό: ο κ. Βαξεβάνης, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, τήρησε τα προβλεπόμενα από την καραντίνα και φρόντισε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του;

Προφανώς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά την περίεργη αυτή υπόθεση.

Εννοείται ότι το εργαστήριο θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες για την απόκρυψη του αποτελέσματος επί σειρά ημερών.

Όσο για τη στάση του κ. Βαξεβάνη και την προσπάθεια δημιουργίας ψευδών «αποκαλύψεων», αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο: χρησιμοποίησε ακόμα και την ασθένειά του.

Αλλά αυτό δεν μας εκπλήσσει».

Η ανάρτηση του κ. Βαξεβάνη:

Ο δικός μου
κορονοϊός
Και ξαφνικά γίνεσαι κομμάτι της μαύρης στατιστικής. Κάπου εκεί ανάμεσα στα άψυχα
νούμερα, είναι…

Δημοσιεύτηκε από Kostas Vaxevanis στις Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024