Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε επιβάλλεται πρόστιμο

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε επιβάλλεται πρόστιμο

Έχει παρατηρηθεί ότι για πολύ κόσμο επικρατεί μια σύγχυση όσον αφορά το τι ισχύει για τη χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να επιβληθούν αρκετά πρόστιμα σε οδηγούς και επιβάτες οι οποίοι εκ των υστέρων δήλωναν άγνοια

Έχει παρατηρηθεί ότι για πολύ κόσμο επικρατεί μια σύγχυση όσον αφορά το τι ισχύει για τη χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να επιβληθούν αρκετά πρόστιμα σε οδηγούς και επιβάτες οι οποίοι εκ των υστέρων δήλωναν άγνοια.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι πρώτου βαθμού, δηλαδή όταν οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα).

Επισημαίνεται ότι η σχέση μεταξύ αδελφών δεν είναι πρώτου αλλά δευτέρου βαθμού, επομένως δύο αδέλφια μέσα στο ίδιο όχημα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Σε περίπτωση, που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.

-Για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, που αφορούν σε επιβατηγά δημοσίας χρήσεως, λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου, λεωφορεία ιδιωτικής χρήση, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, καθώς και λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024