Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επέτειος Γρηγορόπουλου : Απαγόρευση συναθροίσεων για την Κυριακή

Επέτειος Γρηγορόπουλου : Απαγόρευση συναθροίσεων για την Κυριακή

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού COVID -19».

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Στο «πόδι» 4.000 αστυνομικοί

Μέτρα ανάλογα με αυτά κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει σχεδιάσει η Ελληνική Αστυνομία για την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πρωί της Κυριακής, τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις στα Εξάρχεια, τόσο για τις 11 το πρωί όσο και για τις 2 το μεσημέρι.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024