Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι συζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με την νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ που δεν της νοίκιασαν σπίτι

Τι συζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με την νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ που δεν της νοίκιασαν σπίτι

Προσωπικό ενδιαφέρον για την νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», η οποία εξομολογήθηκε τα προβλήματα κοινωνικού ρατσισμού που αντιμετωπίζει, έδειξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

Προσωπικό ενδιαφέρον για την νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», η οποία εξομολογήθηκε τα προβλήματα κοινωνικού ρατσισμού που αντιμετωπίζει, έδειξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος επικοινώνησε με τη Βάλια για να της δώσει τα συγχαρητήρια του για την απόφασή της να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Η Βάλια, με μια συγκλονιστική της ανάρτηση στο Facebook, περιγράφει όσα βίωσε σε κάτι απλό και καθημερινό: ψάχνοντας για σπίτι.

Βρήκε, όπως λέει, ένα διαμέρισμα, το έκλεισε, έδωσε προκαταβολή, όμως όταν η πολυκατοικία έμαθε ότι δουλεύει σε ΜΕΘ – Covid, τότε βρέθηκε αντιμέτωπη με τον φόβο και την προκατάληψη. Ο ιδιοκτήτης της επέστρεψε την προκαταβολή, γιατί φοβούνταν στην πολυκατοικία ότι θα τους κολλήσει.

Και η Βάλια έκλαψε εξαιτίας της στενομυαλιάς και της απανθρωπιάς κάποιων συμπολιτών μας. Πήγε με δάκρυα στα μάτια και τα σπυράκια και τα σημάδια από τη μάσκα στη δουλειά της.

Σε φωτογραφία, μάλιστα που ανήρτησε, δείχνει το αποτέλεσμα του τεστ κοροναϊού της που δείχνει ότι είναι υγιής.

Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε….

Δημοσιεύτηκε από Valia Vl στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Γιαννάκου

Επικοινώνησα σήμερα με τη Βάλια.

Θεώρησα χρέος μου να τη συγχαρώ για τη γενναιότητα της να δημοσιεύσει τον κοινωνικό ρατσισμό και αποκλεισμό που έζησε. Και γιατί. Για την ενοικίαση ενός σπιτιού. Για φανταστείτε τι θα γινόνταν εάν ζητούσε να την φιλοξενήσουν.

Ξέρετε τα χειροκροτήματα είναι εύκολα και ανέξοδα.

Στη πράξη υστερούμε ως κοινωνία, ως πολιτεία. Η συνάδελφος ευγενέστατη μου είπε την περιπέτεια της. Πριν ενάμιση μήνα προσπάθησε να νοικιάσει σπίτι.

Έμεινε με τους γονείς της.

Ήρθε σε συμφωνία με ιδιοκτήτη ενός σπιτιού σε πολυκατοικία που διαμένουν συγγενικά του πρόσωπα.

Όταν έμαθαν από την ίδια ότι δουλεύει στη ΜΕΘ του ΣΩΤΗΡΙΑ επαναστάτησε όλη η πολυκατοικία και ο ιδιοκτήτης ακύρωσε τη συμφωνία. Ξέρετε οι ένοικοι της πολυκατοικίας αυτής ενδεχομένως να βγήκαν στα μπαλκόνια και να έχουν χειροκροτήσει τους υγειονομικούς.

Ας είναι. Εμείς θα συνεχίσουμε με αυτοθυσία να σώζουμε ασθενείς από το κορωνοιο. Ζήτησα από τη συνάδελφο ένα κείμενο να το δημοσιεύσω επειδή δεν επιθυμεί συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα. Και μου έστειλε. Σας το κοινοποιώ.

Η απάντηση της Βάλιας

«Η ανάρτηση έγινε αυθόρμητα. Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την αγάπη του.

Το μόνο που ήθελα να θίξω είναι ο κοινωνικός ρατσισμός εν μέσω πανδημίας στο υγειονομικό προσωπικό που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να κάνει τη δουλειά του στο ακέραιο. Εύχομαι όλοι μαζί να βάλουμε το λιθαράκι μας ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού.

Ευχαριστώ πολύ».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024