Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών

Τσίπρας : Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών

Για«αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Για«αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Εγκληματική αδράνεια

Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας και το πιο στενάχωρο είναι ότι έχει μια κυβέρνηση που απομακρύνεται καθημερινά από τη στοιχειώδη πραγματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση πως «θεωρεί ότι τα πάντα είναι εικόνα».

«Αυτές τις μέρες βιώνουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα της εγκληματικής αδράνειας και ανικανότητας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αλλά και μια αποκρουστική για το μέσο Έλληνα, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και αφού καταγόρησε τον πρωθυπουργό για τη φωτογραφία του στην Πάρνηθα ότι έσπασε την καραντίνα πρόσθεσε:

Γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες

«Το χειρότερο όλων δεν είναι ότι έσπασε την καραντίνα, το χειρότερο όλων είναι ότι απαντήσατε σε αυτό το ατόπημα. Αντί για συγγνώμη, βγήκατε και από πάνω» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Με αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας είστε μια κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης πως «έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις πους μας κάνουν να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, που αναδεικνύουν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα «όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων στη δημόσια πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, αλλά και σε μια ιδιωτική πλατφόρμα που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του ΕΟΔΥ», μια διπλή καταγραφή που όπως είπε «μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει ενδεχομένως σε μία ελλιπή καταγραφή των κρουσμάτων και στο αποτέλεσμα η επιτροπή των επιστημόνων που καλείται να γνωμοδοτήσει να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα».

Χαράτσι στις ΑΠΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο συζητείται αυτή την ώρα στη βουλή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να προχωρήσει σε μειώσεις του τιμολογίου της ΔΕΗ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στον ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Τσίπρα κατηγόρησε τον Κωστή Χατζηδάκη ότι φέρνει την τελευταία στιγμή μια τροπολογία με την οποία επιβάλλει χαράτσι 6% στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

«Το χαράτσι που βάζετε πλήττει οριζόντια όλο τον κλάδο και κυρίως τους μικροεπενδυτές, που πήραν ένα δάνειο από την τράπεζα για να φτιάξουν ένα φωτοβολταϊκό. 50000 άνθρωποι βρίσκονται στον αέρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτή είναι η αξιοπιστία σας σε όσους πίστεψαν; Αυτό είναι το μήνυμα εμπιστοσύνης που στέλνετε σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια;» συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

Βίαιη αναδιανομή προς όφελος των αετονύχηδων

«Εσείς δεν προαναγγέλλετε την απολιγνιτοποίηση το 2023. Την ίδια ώρα που βάζετε τέλος στο λιγνίτη, την ώρα που ετοιμάζεστε να μετατρέψετε σε νεκρή ζώνη τη Δυτική Μακεδονία έρχεστε και βάλλετε κατά αυτών που επενδύουν στις ΑΠΕ. Και βίαιη απολιγνιτοποίηση και χαράτσι στις ΑΠΕ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και αφού τόνισε ότι έτσι «κρεμάτε τους μικρομαπαραγωγούς» σημείωσε ότι η μείωση των εσόδων του ΕΤΜΕΑΡ είχε γίνει πριν από τον κοροναϊό και όχι κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση για να αιτιολογήσει το χαράτσι στις ΑΠΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας μίλησε για «επιχειρηματικότητα των αναθέσεων, της διαπλοκής της μίζας και της δοσοληψίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτή την επιχειρηματικότητα στηρίζετε. Την υγιή επιχειρηματικότητα την έχετε γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ας μου επιτραπεί η έκφραση».

Αναφερόμενος στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τη χωροταξία ο Αλέξης Τσίπρα τόνισε ότι «και εδώ υπάρχει βίαιη αναδιανομή γης προς όφελος λίγων του real estate και του κατασκευαστικού κλάδου».

Η Δεξιά καταργεί την ιδιοκτησία

«Υπάρχουν πολλοί που πήραν ένα κομμάτι γης και έρχεστε και τους εξαναγκάζετε να δώσουν τη γη τους στη μισή τιμή. Στην πραματικότητα δεν προστατεύετε το περιβάλλον καθώς αυτοί που θα αγοράσουν τα μικρά κομμάτια γης –μη οικοδομήσιμα- και θα φτιάξουν μεγάλα θα τους δώσετε τη δυνατότητα να χτίσουν με μεγάλο συντελεστή» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «κατηγορούσατε την Αριστερά ότι θα καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία και η κυβέρνηση της Δεξιάς έρχεται και αχρηστεύει την ιδιοκτησία. Είναι ψέμα ότι βάζετε τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση. Στα μεγάλα τεμάχια αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης».

Θέλετε οι μικροί και μεσαίοι ιδιοκτήτες να ρευστοποιήσουν την περιουσία τους, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη ότι συγκεντρώνει παρά πολλές αρμοδιότητες στο γραφείο τους ως «υπουργός υπερπολεοδόμος» για «να διασφαλίσετε ότι «θα γίνει η δουλειά»».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «αδιανόητα πράγματα» τόνισε ότι η κυβέρνηση «ξηλώνει όλο το υπόβαθρο του κράτους δικαίου, της διαφάνειας και της λογοδοσίας» τόνισε ότι «δεσμευόμαστε κατηγορηματικά ότι αυτές τις ρυθμίσεις μια προοδευτική κυβέρνηση θα τις καταργήσει. Το λέω απευθυνόμενος στους χιλιάδες πολίτες κατόχους μικρής γης. Θα τα καταργήσουμε γιατί δεν θέλουμε να ενισχύσουμε τους αετονύχηδες. Εμείς θα ενισχύσουμε τις ενεργειακές κοινότητας, τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024