Ράπτη στο MEGA: Αυξάνονται τα ποσοστά θλίψης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι «η ψυχολογική κόπωση είναι πολύ μεγάλη» στους πολίτες
Γραμμή υποστήριξης για τους πολίτες έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Υγείας.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι «η ψυχολογική κόπωση είναι πολύ μεγάλη» στους πολίτες.
Έτσι, το υπουργείο ενεργοποίησε την γραμμή 10306, στην οποία παρέχεται δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στους πολίτες όλο το 24ωρο, δωρεάν και ανώνυμα.
«Η γραμμή παρέχει υποστήριξη και για τα θέματα παιδιών. Τα παιδιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη ψυχολογική στήριξη αυτή την περίοδο. Είναι μακριά από το σχολείο και πρέπει να τους εξηγηθεί ο λόγος που είναι μακριά από αυτό» σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να τους εξηγούν και οι γονείς για την πανδημία.
Σύμφωνα με την κ. Ράπτη «στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αυξάνονται τα ποσοστά της θλίψης στους ανθρώπους από 50 και άνω».
«Αισθάνονται φόβο για την υγεία τους και την υγεία των δικών τους ανθρώπων. Έχουν θλίψη και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα» τόσο σε ότι αφορά στην οικονομία όσο και γενικότερα.
Επιπλέον, πολύς κόσμος φοβάται το κοινωνικό στίγμα που ενδεχομένως θα τον ακολουθήσει εάν κολλήσει κοροναϊό.
Δείτε όσα είπε στο MEGA
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442