Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε των εξηλεκτρισμό της γκάμας των compact van της, Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo τα οποία θα επωφεληθούν από το γνώριμο από άλλες εφαρμογές ηλεκτρικό σύνολο των 136 ίππων από το 2021. Η απόφαση αποτελεί μέρος του σχεδίου πλήρους εξηλεκτρισμού του γαλλισμού ομίλου έως το 2025.

Τα τρία vans θα εφοδιάζονται από ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων το οποίο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες 50 kWh όπως ακριβώς ισχύει για τα μεγαλύτερα Peugeot e-Expert, Citroen e-Dispatch και Opel Vivaro-e.

Υπό αυτή τη λογική η αυτονομία των τριών van, αν και δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 200 και 300 χλμ./ώρα ενώ η διάρκεια φόρτισης μέσω wallbox θα απαιτεί περί τις πέντε ώρες.

Όπως ισχύει και για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των μεγαλύτερων van του ομίλου, οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo θα προσφέρουν τις ίδιες μεταφορικές δυνατότητες με τις συμβατικές εκδόσεις diesel και βενζίνης.

Αυτό σημαίνει ότι τα τρία μοντέλα θα προσφέρουν ωφέλιμο όγκο φόρτωσης από 3,3 έως 3,8 κ.μ. αν και το ανώτατο όριο βάρους αναμένεται να είναι κατά τι μικρότερο από τα 1.009 κιλά της diesel έκδοσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo θα ακολουθήσουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των επιβατικών παραλλαγών του, Rifter, Berlingo και Combo Life τα οποία θα πρέπει να αναμένονται λίγο αργότερα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο