Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Έλληνας γιατρός και το δύο μηνών κοριτσάκι του ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στην Τριρ

Γερμανία : Έλληνας γιατρός και το δύο μηνών κοριτσάκι του ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στην Τριρ

Νεκρός είναι 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις δυο μηνών κοριτσάκι του, ενώ η σύζυγος του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Δύο μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων ομογενών που ζουν στην Γερμανία είναι μεταξύ των πέντε θυμάτων του τραγικού συμβάντος στην Τριρ της Γερμανίας.

Ο 45χρονος πατέρας μαζί με την σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά, είχαν βγει να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης, όταν ο 51χρονος δράστης, έπεσε πάνω τους με αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού.

Νεκρός είναι ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις δυο μηνών κοριτσάκι τους ενώ η σύζυγος του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου, όπως αποκαλύπτει, το orthodoxia.info. Η οικογένεια είναι μέλος της εκεί ελληνορθόδοξης κοινότητας σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο μεθυσμένος οδηγός

Το τραγικό συμβάν, έλαβε χώρα, χθες το απόγευμα σε πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο της Τριρ. Άνδρας 51 ετών έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων. Οι αρχές τον συνέλαβαν ωστόσο πρόφτασε να σπείρει το θάνατο αφήνοντας πίσω του 5 νεκρούς.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο SUV Range Rover προς τους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε.

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντάς τους σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στον τόπο της επίθεσης ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα.

Οπως ανέφερε συντετριμμένος ο Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος της Τριρ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις καθώς δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Εκτός του ομογενή και της μόλις δύο μηνών κόρης του, τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024