Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ξεμπρόστιασμα του Μανθάνο από Equipe, France Football και οι μαινόμενοι Χολέμπας, Ραφίνια

Το ξεμπρόστιασμα του Μανθάνο από Equipe, France Football και οι μαινόμενοι Χολέμπας, Ραφίνια

Τα γαλλικά ΜΜΕ «καίνε» Μανθάνο για τη διαιτησία του. Οργή, απορίες και το «πόσοι διαιτητές πρέπει να είστε για να δείτε ότι δεν ήταν πέναλτι;», που δεν απαντήθηκε ποτέ.

«France Football»: «Η Μαρσέιγ νικάει τον Ολυμπιακό χάρη στις υποδείξεις του VAR και μια διαιτησία που έπαιξε την ομάδα του Βίλας Μπόας, σαν μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη»

«L’Equipe»: «Είναι ανέκδοτο. Το πέναλτι που υπέδειξαν στον Ραφίνία είναι κακοποίηση του ποδοσφαίρου».

«La Provence» (μεγαλύτερη εφημερίδα της Μασσαλίας): «Ο Βίλας Μπόας μπορεί να ευχαριστεί τον διαιτητή για τα δώρα που έκανε στον ίδιο και τη Μαρσέιγ, για να νικήσει τον Ολυμπιακό και να κρατήσει τη θέση του»

Ο γαλλικός Τύπος αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αυτό που είδαν όλοι. Αυτό που έγινε στον αγωνιστικό χώρο του Βελοντρόμ από τον διαιτητή Χεσούς Χιλ – Μανθάνο και τους έτερους διαιτητές, και ειδικά εκείνους στο VAR. Μια κανονική αλλοίωση αποτελέσματος. Παραδεκτή από όλους. Διότι ήταν τέτοια. Ωμή, και χωρίς περιστροφές.

Το φινάλε του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ, βρήκε τους ανθρώπους των Ερυθρόλευκων να μην κρύβουν τον εκνευρισμός τους για όσα έλαβαν χώρα στη διάρκεια του 90λεπτου. Η διαιτησία του Χιλ – Μανθάνο ήταν εξοργιστική. Και επηρέασε, ουσιαστικά καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα, σε συνδυασμό με τις απίθανες υποδείξεις του VAR. Που ανακάλυψε πέναλτι στον Ραφίνια, αλλά όχι στην αγκωνιά του Σακάι στον Βρουσάι.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Ραφίνια και Χολέμπας «έπεσαν» πάνω στον Μανθάνο και τους βοηθούς του, αλλά και τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης. Ζητώντας τον λόγο και προσπαθώντας να βρουν το χαμένο τους δίκιο. Όχι τα άλλαζε τίποτε, διότι η αλλοίωση είχε ήδη λάβει χώρα.

«Ηταν ένα αστείο. Από την αρχή ως το τέλος. Σε 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, τέτοια πέναλτι», έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ο «Γερμανός» του Ολυμπιακού.

Για να συμπληρώσει: «Είπα στον διαιτητή ότι είναι αστείο να δίνει πέναλτι στη φάση του Ραφίνια. Τι μπορούσε να κάνει; Η μπάλα πήγε απευθείας πάνω του. Δεν ήταν καν φάουλ. Δεν ήταν καν μέσα στην περιοχή. Είναι ανέκδοτο. Τους είπα ότι εάν δεν μπορούν να δουν αυτή τη φάση, μάλλον χρειάζεστε βοήθεια. «Βάλτε καλύτερα 10 διαιτητές στο γήπεδο και στο var, τότε ίσως βλέπετε καλύτερα»».

Από την πλευρά του ο Ραφίνια προσπαθούσε να βρει το δίκιο του στον 4ο, ο οποίος, όμως, του απάντησε πως «δεν είδα τη φάση, δεν έχω άποψη. Ο διαιτητής και το VAR αποφάσισαν». Με τον Μανθάνο να αποχωρεί εν μέσω διαμαρτυριών, αλλά ανέκφραστος και προφανώς ικανοποιημένος για ό,τι πέτυχε…

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024