Αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ πέταξαν απόψε άγνωστοι στο αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού, το οποίο βρίσκεται στους Νέους Επιβάτες, ανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες εκσφενδόνισαν τρεις μολότοφ από τις οποίες ανεφλέγη η μία, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές ή να αναφερθεί τραυματισμός. Μετά την πράξη τους διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ σε εξέλιξη είναι αστυνομικές έρευνες στην περιοχή, για τον εντοπισμό τους.
Είναι η δεύτερη επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικού τμήματος που καταγράφεται σε διάστημα 15 ημερών στη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί αυτή στο αστυνομικό τμήμα Συκεών, ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Ούτε τότε υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί.
Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη πράξη είχε αναλάβει λίγα 24ωρα αργότερα, με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Σταγόνες Νοέμβρη».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).