Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στελεχώνεται η ενοποιημένη εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος

Στελεχώνεται η ενοποιημένη εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος

Τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν την νέα ενοποιημένη Εισαγγελία Διαφθοράς και Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, επιλέγουν την Πέμπτη τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου

Τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν την νέα ενοποιημένη Εισαγγελία Διαφθοράς και Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, επιλέγουν την Πέμπτη τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, καλούνται να επιλέξουν εκείνους τους συναδέλφους τους, οι οποίοι για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπηρετούν στη νέα εισαγγελική αρχή, που θεσπίστηκε πριν από λίγο καιρό από την κυβέρνηση με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο, στην ενοποιημένη εισαγγελική αρχή θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία.

Ο αρχαιότερος εξ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.

Η απόφαση των μελών του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σηματοδοτεί μία νέα αρχή στη λειτουργία της Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος. Κι αυτό γιατί, όπως προβλέπεται και στη σχετική διάταξη « Η θητεία των υπηρετούντων Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, των αναπληρωτών τους, των συνεπικουρούντων αυτούς εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει και συντονίζει τους ως άνω εισαγγελικούς λειτουργούς λήγει αυτοδικαίως από την τοποθέτηση των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται τόσο την υπόθεση της Novartis, όσο και μία σειρά άλλων σοβαρών υποθέσεων, θα πρέπει να παραδώσει το «χαρτοφυλάκιό» της στον συνάδελφό της ο οποίος θα επιλεγεί και θα έχει την θέση του επικεφαλής του νέου ενοποιημένου τμήματος.

Για τη θέση αυτή, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος θεωρείται ότι είναι ο εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024