Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
120 δόσεις : Στα σκαριά ρύθμιση νέα ρύθμιση χρεών - Ποιους αφορά

120 δόσεις : Στα σκαριά ρύθμιση νέα ρύθμιση χρεών – Ποιους αφορά

Δεύτερη ευκαιρία έρχεται για χιλιάδες φορολογουμένους που έχουν πληγεί από την πανδημία - «Ανοίγουν» ξανά οι 120 δόσεις

Ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση μέσω της νέας ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις.

Το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊου ενεργοποιώντας μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι εκτός από τα συσσωρευµένα χρέη της πανδηµίας, θα πρέπει να εξοφλούν και φόρους που «πάγωσαν» ή παρατάθηκαν και θα συμπέσουν χρονικά µε όλες τις υπόλοιπες τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Οι 120 δόσεις

Ο κίνδυνος να αρχίσουν να «σκάνε» οι οφειλές στην εφορία και να προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα δεξαμενή ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 106 δισ. ευρώ, κάνει τους επιτελείς της οδού Νίκης να προσανατολίζονται στην ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Άλλωστε για τα χρέη λόγω της πανδημίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους» και πρόσθεσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο», όπου είχε αφήσει «παράθυρο» για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες 120 δόσεων για να ενταχθούν όσοι βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων τους τελευταίους μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, και πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, θα ενημερωθούν οι θεσμοί για τις προθέσεις της κυβέρνησης, οι οποίοι ωστόσο εναντιώνονται σε ευνοϊκές ρυθμίσεις καθώς, κατά την άποψή τους, διογκώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024