Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
120 δόσεις : Εντάσσονται ξανά όσοι έχασαν τη ρύθμιση λόγω κοροναϊού

120 δόσεις : Εντάσσονται ξανά όσοι έχασαν τη ρύθμιση λόγω κοροναϊού

«Ανάσα» στους φορολογούμενους δίνει η κυβέρνηση με τις 120 δόσεις

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την ένταξή των φορολογουμένων που έχασαν, εξαιτίας της πανδημίας, τις 120 δόσεις στις οποίες είχαν ενταχθεί.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα ανοίξει τις πύλες των 100 και 120 δόσεων σε εφαρμογή των αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Στις δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν και πάλι όλοι εκείνοι που βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Οι 120 δόσεις

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή οι πληττόμενοι φορολογούμενοι με ανοιχτούς λογαριασμούς στην Εφορία θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ανήκει στους πληττομένους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 και έχασε τη ρύθμιση. Μόλις ξεκλειδώσουν οι 120 δόσεις, θα μπορεί να ξαναμπεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά με όλα τα ευεργετήματά της.

Οι δυο δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Κατά συνέπεια θα αποκτήσουν μία δεύτερη ευκαιρία έτσι ώστε να βάλουν σε τάξη εκ νέου τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Οι οφειλές

Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη των φορολογουμένων προς την εφορία «φούσκωσαν» τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η φορολογική διοίκηση, οι φόροι που δεν πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 621 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένοι κατά 14,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Ωστόσο, το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν τα 3,599 δισ. ευρώ όταν την ίδια περίοδο το 2019 είχαν ανέλθει σε 4,907 δισ. ευρώ.

Η μείωση κατά 26,6% των φρέσκων ληξιπρόθεσμων χρεών το 9μηνο αποδίδεται στο μέτρο της αναστολής πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και στο «πάγωμα» των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ακόμη ότι 3.867.892 φορολογούμενοι έχουν οφειλές στην εφορία. Αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ.) βρίσκονται 1.720.743 οφειλέτες.

Συνολικά οι οφειλές των φορολογουμένων στην εφορία ανέρχονται σε 106,197 δισ. ευρώ, από τα οποία 22,64 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, δηλαδή δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024