Ιράκ : Επίθεση με ρουκέτες σε διυλιστήριο – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Σινίγια, κοντά στο διυλιστήριο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο του Ιράκ, στην επαρχία Σαλαχουντίν.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε χθες Κυριακή την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες Κατιούσα εναντίον διυλιστηρίου πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ.
Τεράστια πυρκαγιά
Η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Σινίγια, κοντά στο διυλιστήριο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο του Ιράκ, στην επαρχία Σαλαχουντίν. Προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.
Στελέχη του πυροσβεστικού σώματος έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Δύο ρουκέτες
Το πρακτορείο «ειδήσεων» Αμακ, όργανο προπαγάνδας του ΙΚ, ανέφερε ότι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης διέπραξαν την επίθεση, εκτοξεύοντας δύο ρουκέτες.
Σύμφωνα με εργαζομένους στο διυλιστήριο, χτυπήθηκε δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 45χρονης – Άφησε μόνη στο σπίτι την 4χρονη κόρη της
- Φεστιβάλ Γαστρονομικών Εμπειριών στα Μεσόγεια
- Τα εισιτήρια που έχουν πάρει οι ομάδες για το Final-4 – Κόκκινο το ΟΑΚΑ
- ΗΠΑ: Υγειονομικοί έλεγχοι στα σύνορα λόγω Εμπολα
- Ζώα συντροφιάς: Πρόγραμμα εξειδικευμένης φροντίδας και διατροφής για επαγγελματίες και κηδεμόνες
- Ρωσία: Έπληξε λιμάνι στον Δούναβη – Η Ουκρανία εξαπέλυσε drones εναντίον της Μόσχας
- ΕΚΠΑ: Στο top 100 παγκοσμίως σε 4 πεδία και διακρίσεις σε 24 επιστημονικά αντικείμενα
- Ελαιόλαδο: Οι μεγάλες προκλήσεις και το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442