Ιράκ : Επίθεση με ρουκέτες σε διυλιστήριο – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Σινίγια, κοντά στο διυλιστήριο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο του Ιράκ, στην επαρχία Σαλαχουντίν.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε χθες Κυριακή την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες Κατιούσα εναντίον διυλιστηρίου πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ.
Τεράστια πυρκαγιά
Η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Σινίγια, κοντά στο διυλιστήριο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο του Ιράκ, στην επαρχία Σαλαχουντίν. Προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.
Στελέχη του πυροσβεστικού σώματος έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Δύο ρουκέτες
Το πρακτορείο «ειδήσεων» Αμακ, όργανο προπαγάνδας του ΙΚ, ανέφερε ότι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης διέπραξαν την επίθεση, εκτοξεύοντας δύο ρουκέτες.
Σύμφωνα με εργαζομένους στο διυλιστήριο, χτυπήθηκε δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Νατάσα Μωϋσόγλου: Πέθανε η αγαπημένη μουσικός
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
- Μουρτζούκου: Τη μητέρα του Παναγιωτάκη κατονόμασε ως δολοφόνο – Σοκάρουν οι εικόνες με την κακοποίηση του μωρού
- Τα κρυμμένα μυστικά του τελικού Κυπέλλου
- Σε Live Streaming η παρέλαση του Κυπελλούχου ΟΦΗ στο Ηράκλειο
- Απρόοπτο στη συνέντευξη Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές – Τι συνέβη
- Κεφαλονιά: Κοκαΐνη, κάνναβη και αλκοόλ στο αίμα της Μυρτούς – Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις
- Έκρυβαν χειροβομβίδα σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην Κυψέλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442