Κοροναϊός : Αρνητική πρωτιά για την Αττική – Μείωση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη
Μειωμένα τόσο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται τα κρούσματα, μια λογική εξέλιξη δεδομένου ότι έχουν μειωθεί αισθητά και τα κρούσματα στο σύνολο της χώρας μας
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην Αττική εντοπίστηκαν 255 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 213.
Ακόμα 49 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα.
Να πούμε τα «χρόνια πολλά» τηλεφωνικά
«Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου» είπε στην συνέχεια, λέγοντας πως τα «χρόνια πολλά» σήμερα στους εορτάζοντες (σ.σ. του Αγίου Ανδρέα) αλλά και τις επόμενες μέρες, «στους Νικόλες, τις Άννες», όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να τα πούμε… τηλεφωνικά.
Κάτω από 1 το Rt σε όλη την Ελλάδα
Δυστυχώς, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, η πίεση στο Σύστημα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας παραμένει η υψηλή. Η ίδια εκτίμησε πως δεν τηρήθηκαν απ’ όλους τα μέτρα και επέμεινε πως τα αποτελεσματικότερα μέτρα είναι η χρήση της μάσκας και η δραματική μείωση των επαφών. «Και πάλι άντεξαν τα νοσοκομεία μας. Κάνω έκκληση να μην αποφεύγουν οι πολίτες τα νοσοκομεία» υπογράμμισε.
Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι το Rt έπεσε κάτω από τη μονάδα σε όλες τις περιοχές της χώρας. «Μειώθηκε όμως και ο δείκτης θετικότητας και ο δείκτης Rt έπεσε κάτω από το 1 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μας» τόνισε.
Πάντως η ίδια τόνισε πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων