Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμέως: Περιμένουμε το πράσινο φως των ειδικών για τα σχολεία

Κεραμέως: Περιμένουμε το πράσινο φως των ειδικών για τα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε πως και μετά το άνοιγμά τους θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν και πριν

Οι ειδικοί, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του lockdown, όπως επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ωστόσο πως και μετά το άνοιγμά τους θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν και πριν.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς» κατέστησε σαφές η κ. Κεραμέως, ενώ ερωτηθείσα αν θα απαιτείται κάποιο αρνητικό τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν επιστρέψουν στα σχολεία, τόνισε πως «δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση».

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ανοίξουν τα σχολεία, «θα τηρούνται τα μέτρα που ίσχυαν προηγουμένως», δηλαδή η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Η τηλεκπαίδευση

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση παραδέχθηκε πως υπάρχουν δυσκολίες, αλλά «είναι τεράστιο εγχείρημα. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζουν καθολική τηλεκπαίδευση. Το υπουργείο εξοπλίζει διαρκώς τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία. […] Το εγχείρημα πιστώνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις».

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024