Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην χώρα μας και θα υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω πλατφόρμας από την οποία θα κλείνονται τα ραντεβού.

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην χώρα μας και θα υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω πλατφόρμας από την οποία θα κλείνονται τα ραντεβού.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για το MEGA, με 4 στους 10 να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Μια νέα πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση από τις αρχές του έτους, οπότε αναμένεται να φτάσουν στην χώρα και τα πρώτα εμβόλια ενάντια στον κοροναϊό.

Δύσπιστοι οι πολίτες

Ένα αρκετά υψηλό ποσοστό από τους πολίτες δεν έχουν πειστεί ακόμα για την αναγκαιότητα του εμβολίου γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό το υπουργείο υγείας το οποίο ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης.

4 στους 10 ερωτηθέντες λέει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό στη μέτρηση της Metron Analysis που έγινε για το Mega.

Συγκεκριμένα το 51% λέει ότι θα ήθελε να το κάνει, το 41% ότι δεν θα ήθελε ενώ το 8% δεν παίρνει θέση.

Τις μεγαλύτερες αμφιβολίες για το εμβόλιο τις έχει η ηλικιακή ομάδα από 35 έως 44 ενώ οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με ιδιαίτερα οι άνω από 65 ετών δηλώνουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν.

Τα εμβόλια που θα έρθουν στην χώρα μέσω της ευρωπαϊκής ένωσης θα πληρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ η αποτελεσματικότητα τους σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα ξεπερνά το 90%.

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας και οι ευπαθείς ομάδες. Θα υπάρχει τηλεφωνική ενημέρωση ενώ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα κλείνονται τα ραντεβού.

Η συνταγογράφηση θα είναι ψηφιακή ενώ μέσω μηνύματος οι πολίτες θα ενημερώνονται για το που και το πότε θα εμβολιαστούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr