Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
COVID-19 : Διαδωληνωμένος ασθενής έπαιξε με το βιολί του για να ευχαριστήσει το προσωπικό

COVID-19 : Διαδωληνωμένος ασθενής έπαιξε με το βιολί του για να ευχαριστήσει το προσωπικό

Ο 70χρονος ασθενής χρησιμοποίησε στυλό και χαρτί για να επικοινωνήσει με μια νοσοκόμα και είχε ένα αίτημα

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος ορχήστρας που μάχεται τον Covid-19 σε ένα νοσοκομείο της Γιούτα στράφηκε στο αληθινό του πάθος – τη μουσική – για να βοηθήσει να διαδώσει κάποια χαρά στη ΜΕΘ.

Το ευγενικό αίτημά του

Ακόμα και όταν ήταν διασωληνωμένος και αδύνατο να μιλήσει, ο Grover Wilhelmsen ήθελε να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας στο Νοσοκομείο McKay-Dee στο Ogden.

Ο 70χρονος ασθενής χρησιμοποίησε στυλό και χαρτί για να επικοινωνήσει με μια νοσοκόμα και είχε ένα αίτημα.

«Προς τη μέση της βάρδιας μου» έγραψε, « Ξέρετε, θέλω πραγματικά να παίξω εδώ στο νοσοκομείο. Τι θα πιστεύατε αν η γυναίκα μου έφερνε το βιολί και τη βιόλα μου;»,

Η Ciara Sase, RN στο McKay-Dee Νοσοκομείο, δήλωσε σε δελτίο τύπου.

Ενώ το αίτημα χρειάστηκε ορισμένο σχεδιασμό και έγκριση από τους γιατρούς, η Sase κατάφερε τελικά να του εκχωρήσει την επιθυμία του.

Έμεινε στο δωμάτιό του και τον παρακολούθησε καθώς έπαιζε εκκλησιαστικούς ύμνους και το «Tennessee Waltz», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Δηλώσεις προσωπικού και συζήγου

«Έφερε δάκρυα στα μάτια μου. Έβλεπες όλο το προσωπικό να βλέπει έναν ασθενή να κάνει αυτό, ενώ ήταν σε διασωλήνωση, ήταν απίστευτο», δήλωσε η Sase.

«Ακόμα κι αν ήταν τόσο άρρωστος, ήταν ακόμη σε θέση να τα καταφέρει. Μπορείς να δεις πόσα σήμαινε για αυτόν. Παίζοντας κάτι τον βοήθησε να ηρεμήσει τα νεύρα του και τον έφερε πίσω στη στιγμή».

Το προσωπικό της ΜΕΘ συγκεντρώθηκε γύρω από τις κλειστές γυάλινες πόρτες του δωματίου του Wilhelmsen για να ακούσει και να παρακολουθήσει καθώς έπαιζε ο συνταξιούχος δάσκαλος.

«Ειλικρινά ήταν σοκαριστικό να είμαι εκεί όταν πήρε το βιολί», δήλωσε ο Matt Harper, RN στο νοσοκομείο, στο δελτίο τύπου «Ένιωσα ότι ήμουν σε ένα όνειρο».

Η Diana Wilhelmsen δε μπόρεσε να δει τον σύζυγό της στο νοσοκομείο λόγω των περιορισμών των επισκεπτών, αλλά τώρα μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον μέσα από το γυάλινο παράθυρο του κέντρου φροντίδας.

«Μπορούμε να σταθούμε έξω από το παράθυρο και να τον καλέσουμε στο τηλέφωνο», είπε. «Δε μπορεί να μιλήσει, αλλά θα γράψει σε ένα κομμάτι χαρτί». Είπε ότι ελπίζει ότι θα μπορέσει να είναι σπίτι για τα Χριστούγεννα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024