Ολοένα και πιο πιθανή βλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνεται η προοπτική για φως στην άκρη του τούνελ μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Ολοένα και πιο πιθανή βλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνεται η προοπτική για φως στην άκρη του τούνελ μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Tην αισιοδοξία της αυτή συμμερίζεται και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος συνομίλησε μαζί της.

Στη διάρκεια της συζήτησης  η Λάιεν είπε πως περνάμε μία πολύ δύσκολη φάση αλλά υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ καθώς γνωρίζουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον ιό. Ανακοίνωσε  ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει στη διάθεσή της περίπου δύο δισεκατομμύρια  δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού και πως ελπίζει ότι πιθανόν οι πρώτοι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να  ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Εμβολιασμός 700 εκατ. ανθρώπων

Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  αυτό σημαίνει  ότι με τα εμβόλια της ΕΕ  μπορούν να  εμβολιαστούν 700 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή και  στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Αφρική, ενώ η Αυστρία θα λάβει το 2% των  δόσεων των εμβολίων της ΕΕ, περισσότερο, από όσα η Αυστρία πιθανώς θα χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι στόχος  στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού είναι να μπορέσει να επανέλθει η Αυστρία μέχρι το καλοκαίρι του 2021 στην κανονικότητα, και υπογράμμισε το γεγονός ότι και στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια πρόκειται να διενεργηθούν πριν από τα Χριστούγεννα μαζικά τεστ, «γρηγορότερα από το αναμενόμενο».

Από τους εμβολιασμούς, ο ίδιος αναμένει, όπως σημείωσε, από μήνα σε μήνα βήματα προς καλυτέρευση της κατάστασης,  με την ελπίδα ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί ένα ικανό τμήμα  του πληθυσμού,  ώστε να κηρύξουμε τελειωμένη την πανδημία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr