Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μέσο στον καιρό της πανδημίας

Κοροναϊός: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μέσο στον καιρό της πανδημίας

Η τηλεργασία συνέβαλε πάντως στην αποσυμφόρηση των δρόμων του Μονάχου.

Η πανδημία του κοροναϊού έχει καταστήσει το ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο πιο δημοφιλές ως μέσο μεταφοράς. Η τηλεργασία συνέβαλε πάντως στην αποσυμφόρηση των δρόμων του Μονάχου.

Αυτό αποδεικνύεται από νέες έρευνες σχετικά με τις μετακινήσεις στη Βαυαρία οι οποίες διεξήχθησαν για λογαριασμό του τοπικού υπουργείου Μεταφορών, γράφει το περιοδικό «Der Spiegel στη νέo του τεύχος.

Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές το ποσοστό των μετακινουμένων πολιτών που χρησιμοποίησαν το δικό τους όχημα τον περασμένο Οκτώβριο αποτελούσε το 58% όλων των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν. Την περίοδο του περασμένου Μαϊου-Ιουνίου το ποσοστό ήταν 52%, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 μόνο 50%. Τα λεωφορεία και τα τρένα επιλέγονται λιγότερο συχνά από ό, τι πριν από τρία χρόνια, όπως και οι συνεπιβιβάσεις, δηλαδή οι μετακινήσεις μέσα στο όχημα άλλου.

Η τάση αυτή για ατομική μετακίνηση με το ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο το φετινό φθινόπωρο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Βαυαρίας, οι πολίτες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, βρίσκονται όλο και λιγότερο χρόνο καθ΄ οδόν κάθε μέρα κατά μέσο όρο.

Για αυτό και η υπουργός Μεταφορών της Βαυαρίας Κέρστιν Σράιερ ζήτησε να συμπεριλάβουν οι πολίτες στις προτιμήσεις τους όλα τα μέσα μεταφοράς. «Ο δρόμος είναι η βάση όλων. Το λεωφορείο και το ραδιοταξί κλήσης χρησιμοποιούν επίσης το δρόμο. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό τοπικό σύστημα δημόσιων μεταφορών για την επιλογή μέσων μεταφοράς. Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά στο Spiegel.

Η υπουργός εκτιμά επίσης ότι «οι πρώην μετακινούμενοι οι οπαίοι εργάζονται τώρα από το σπίτι λόγω της τηλεργασίας, συνέβαλαν εν μέρει στο να ανακουφίσουν τα αστικά κέντρα όπως είναι το Μόναχο, ιδίως τις Δευτέρες και τις Παρασκευές. Επιπλέον, φαίνεται πως η κυκλοφορία στις ώρες αιχμής κατά τις οποίες μετακινούνται οι εργαζόμενοι αποσυμφορείται», πρόσθεσε η Σράιερ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024