Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ για κοροναϊό των νοσοκομείων της Αττικής, αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ για κοροναϊό των νοσοκομείων της Αττικής, αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή. Ειδικότερα:

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 Ασθενείς 14 κλίνες.

Στο ΝΙΜΙΤΣ. 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.

Στο ΕΛΠΙΣ. 5 ασθενείς στις 6 κλίνες.

Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 7 ασθενείς στις 11 κλίνες λόγω θανάτων

Στο ΣΩΤΗΡΙΑ. 71 ασθενείς στις 79 κλίνες.

Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ 29 ασθενείς στις 32 κλίνες. Υπάρχει ακόμη μια μαφ 12 κλινών που νοσηλεύεται μόνο ο αρχιεπίσκοπος.

Στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 8 Ασθενείς στις 12 κλίνες λόγω θανάτων.

Στο ΑΤΤΙΚΟ 23 ασθενείς στις 23 κλίνες. Τωρα ετοιμάζουν την καρδιοχειρουργική μονάδα να τη λειτουργήσουν ως μεθ κορωνοιου 8 κλινών.

Στο ΘΡΙΑΣΙΟ 8 ασθενείς στις 8 κλίνες.

Τώρα ετοιμάζεται νέα ΜΕΘ  4 κλινών με λειψό εξοπλισμό και ελλιπές προσωπικό, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ

Στο μεταξύ και κατά τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι δραματική και εκτός ελέγχου.

Τονίζεται συγκεκριμένα ότι «η ανάπτυξη των κλινικών κορωναϊού γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά του ιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλους τους ορόφους του νοσοκομείου ισόγειο, πρώτο, δεύτερο συνυπάρχουν κλινικές κορωναϊού με άλλες κλινικές ή υπηρεσίες του νοσοκομείου. Χρησιμοποιούν ίδιους διαδρόμους, ίδια ασανσέρ,
σε πολλές περιπτώσεις ίδια είσοδο. Μάλιστα στο δεύτερο οι ασθενείς που καταλήγουν περνάνε μέσα από τις διοικητικές υπηρεσίες. Νοσηλεύονται 136 ασθενείς με κορωναϊό στις 140 κλίνες που είναι ανεπτυγμένες».

«Νοσούν 105 συνάδελφοι. Για να καλύψουν τις βάρδιες επιστρέφουν στη δουλειά τους υπαλλήλους σε 15 ημέρες αν και ακόμη έχουν συμπτώματα.

Δύο συνάδελφοι μια νοσηλεύτρια και ένας διοικητικός νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Επίσης ένας τραυματιοφορέας και μία νοσηλεύτρια σε κλινικές με σοβαρά συμπτώματα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr