Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Ατσάλινος και... ζωντανός με ηγέτη Νέντοβιτς (83-76)

Παναθηναϊκός: Ατσάλινος και… ζωντανός με ηγέτη Νέντοβιτς (83-76)

Με άμυνα από... ατσάλι και με την καλύτερη συνολικά εμφάνισή του στη φετινή Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 83-76 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ. Εκπληκτικός ο Νεμάνια Νέντοβιτς, καθοριστικός Παπαπέτρου, εξαιρετικοί Παπαγιάννης και Σαντ-Ρος.

Με άμυνα από… ατσάλι και με την καλύτερη συνολικά εμφάνισή του στη φετινή Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 83-76 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ. Εκπληκτικός ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που σταμάτησε στους 17 πόντους και πήρε πάνω του τον Παναθηναϊκό όταν η Μπάγερν μείωσε και απειλούσε.

Καθοριστικός Παπαπέτρου με σπουδαία και κρίσιμα καλάθια, πρόσθεσε άλλους 12. Εξαιρετικός Παπαγιάννης με 12 πόντους και σπουδαία αμυντική συνεισφορά, το καλύτερο του ματς με τα πράσινα έκανε ο Σαντ-Ρος, αποκάλυψη ο Καλαϊτζάκης. Πάλευε μόνος του για την Μπάγερν ο Λούτσιτς, που σταμάτησε στους 20 πόντους.

Το ματς

O Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο ματς και είδε την Μπάγερν να παίρνει τον ρόλο του οδηγού και να παίρνει προβάδισμα από νωρίς. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 10-5 περίπου στα μισά του πρώτου μέρους, αλλά εκεί ο Παναθηναϊκός… ξύπνησε για τα καλά. Έσφιξε την άμυνά του και πήρε ενέργεια απ’ αυτή, για να τρέξει ένα σερί και να κυριαρχήσει μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Βόβορα με ένα 13-0 μετέτρεψαν το εις βάρος τους 5-10 σε υπέρ τους 18-10, στα 30 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Ένα αχρείαστο φάουλ του Μακ σε τρίποντο του Μπόλντγουιν έστειλε τον Αμερικανό στις βολές για να σπάσει το σερί με τρεις στις τρεις και να διαμορφώσει το 18-13, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμών. Με τρίποντο του Ουάιτ, κάρφωμα του Σαντ Ρός από κλέψιμο του Νέντοβιτς και ένα ακόμα τρίποντο του Φόστερ, οι πράσινοι ξέφυγαν με 13 (26-13), τρέχοντας 8-0 επί μέρους σκορ. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε καταπληκτική άμυνα και είχε πολλά κλεψίματα σε πάσες, ενώ εμφανίστηκαν μέρες… Πιτίνο, με τα πολλά deflections να αποτελούν το όπλο των πράσινων.

Οι πράσινοι έπαιζαν κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ, με τον Νέντοβιτς και να εκτελεί και να δημιουργεί επιθετικά, τον Σαντ Ρος να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι με τα πράσινα και τον Παπαγιάννη να καλύπτει τα καλάθια. Η Μπάγερν βρήκε τον τρόπο να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 στα 3 λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τρίποντο του Λούσιτς (35-27) και λίγο αργότερα έφτασε στους πέντε (40-35) εκμεταλλευόμενη ορισμένα λάθη του Παναθηναϊκού στην επίθεση που της έδιναν το δικαίωμα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να βρει εύκολο σκορ, με τον Λούσιτς να πετυχαίνει 12 πόντους και να κρατάει ζωντανούς τους Γερμανούς. Τελικά η… τάξη του ημιχρόνου αποκαταστάθηκε χάρη σε δύο καρφώματα του Παπαγιάννη, που έστειλαν τον Παναθηναϊκό με το συν 9 στο ημίχρονο (44-35).

Με τον Καλαϊτζάκη όχι μόνο να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα και του δευτέρου ημιχρόνου (όπως και στο ξεκίνημα), αλλά να θυμίζει… φτασμένο παίκτη και να κάνει καταπληκτικά πράγματα σε άμυνα κι επίθεση, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, από τους 6 έως τους 9 πόντους μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου (51-42).

Η είσοδος του Νέντοβιτς έκανε ακόμα πιο ενεργητικό τον Παναθηναϊκό και ένα… σόλο του Σέρβου έφερε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα (53-42 και λίγο αργότερα 56-46). Ωστόσο ένα… μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού σε εκείνο το σημείο έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να μειώσει με ένα 6-0 σερί στους τέσσερις και να κάνει το ματς ντέρμπι (56-52) με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με καλάθι του Σαντ-Ρος και συν έξι για τον Παναθηναϊκό (60-54).

H Μπάγερν έφερε τη διαφορά στο σουτ (62-59) με τρίποντο του Ζίπσερ, αλλά ο Σαντ-Ροις είχε απάντηση με δικό του τρίποντο αμέσως μετά (65-69). Το ματς είχε πάρει μορφή… θρίλερ πλέον, με την Μπάγερν να μένει κοντά στο σκορ κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Μπόλντγουιν. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με τη διαφορά στους τέσσερις (69-65) και το ΟΑΚΑ είχε οσμή… ντέρμπι.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε τον Παναθηναϊκό στο συν 7 (72-65), αλλά ο Λούσιτς με ένα τρίποντο και μία ασίστ στον Ρέινολντς γύρισε την κατάσταση άμεσα για το 72-70. Νέο μεγάλο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Νέντοβιτς έκανε το 75-70 στα 3 λεπτά πριν το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καταπληκτικές άμυνες στη συνέχεια, ένα… τρελό καλάθι από τον Νέντοβιτς έφερε τη διαφορά στους 7 (77-70) και ακόμα ένα από τον Παπαπέτρου ένα λεπτό πριν το φινάλε ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τελικά στη νίκη με 83-76.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 44-35, 60-54, 83-76

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024