Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα - Πελετίδης : Ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα είναι ευθύνη της Μητρόπολης

Πάτρα – Πελετίδης : Ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα είναι ευθύνη της Μητρόπολης

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα δεν είναι ευθύνη του Δήμου της Πάτρας αλλά της Μητρόπολης αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό. Πάντως ο κ. Πελετίδης τονίζει ότι ο δήμος έχει λάβει μέτρα, ενώ απευθεύνει κάλεσμα στους δημότες της Πάτρας να αποφύγουν τη διοργάνωση εορτασμών στα σπίτια τους

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα δεν είναι ευθύνη του Δήμου της Πάτρας αλλά της Μητρόπολης αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι. Πάντως ο κ. Πελετίδης τονίζει ότι ο δήμος έχει λάβει μέτρα ώστε να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ ενώ απευθεύνει κάλεσμα στους δημότες της Πάτρας να αποφύγουν τη διοργάνωση εορτασμών στα σπίτια τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η πανδημία απαιτεί ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων

«Η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ., για να προστατευθεί η υγεία του λαού. Μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί για να μην είναι οι συμπολίτες μας με την πλάτη στον τοίχο» επεσήμανε ο κ. Πελετίδης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Όπως είπε ο δήμαρχος Πάτρας, «ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19» και από την πλευρά του ο κ. Πελετίδης κατέστησε σαφές «ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του δήμου αλλά της Μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κ.λπ.».

Να μην δούμε εικόνες Θεσσαλονίκης

Υπογράμμισε ακόμα πως «το θέμα της διασποράς του κοροναϊού το θέσαμε από χθες, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στη εκδήλωση έξω από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας».

Καταλήγοντας σημείωσε πως «χρειάζεται μεγάλη προσοχή οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον».

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024