Μικρά καθημερινά πράγματα λύνονται από σοβαρούς δήμους άμεσα. Και πολλά μικρά δημιουργούν κάτι πολύ μεγάλο.

Αν αφήσεις έναν μαθητή χωρίς τάμπλετ προδιαγράφεις στη ζωή του κάποια δεδομένα. Αν όμως φροντίσεις να τον εξοπλίσεις με το απαραίτητο αυτό «εργαλείο» λόγω πανδημίας δίνεις την ευκαιρία σε έναν μαθητή να ξεδιπλώσει όλο το δυναμικό του και που ξέρεις ίσως αυτός ο άνθρωπος εντέλει αλλάξει τον κόσμο ολόκληρο.

Τα τάμπλετ λοιπόν έφτασαν να είναι απαραίτητα για τους μαθητές, ίσως όχι βεβαίως όσο το φαγητό και το νερό. Όμως δεν έχουν όλες οι οικογένειες την δυνατότητα να το προσφέρουν στα παιδιά τους.

Οι θεσμοί καλούνται να παίξουν τον δικό τους ρόλο. Άλλοι το κάνουν άλλοι όχι. Σήμερα πανηγυρίζουμε αφού ένας νεαρός δήμαρχος –ο νεαρότερος της Αττικής- πρωτοεμφανιζόμενος κατάφερε και εξασφάλισε όχι ένα ούτε δυο, ούτε καν 100 τάμπλετ αλλά περισσότερα από 500 για να προσφέρει σε μαθητές του δήμου του.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας αξιοποίησε κάποιους από τους πόρους του δήμου για αυτό αλλά κυρίως έπεισε κάποιους πιο εύπορους συνανθρώπους του να συμβάλλον στην προμήθεια αυτών των μηχανημάτων. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν κανείς μαθητής σε αυτόν τον δήμο δεν θα στερηθεί την δυνατότητα να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα του. Μιλήσαμε με τον δήμαρχο ο οποίος μας είπε: « Είναι δικαίωμα αναφαίρετο και αδιαμφισβήτητο η εκπαίδευση όλων των παιδιών. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να στερείται του αγαθού της παιδείας, επειδή η οικογένειά του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για την αγορά μίας ηλεκτρονικής συσκευής.

Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να  εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες. Πιστοί στις αξίες μας, προχωρήσαμε στην προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση των παιδιών του Δήμου μας στην εκπαίδευση. Τις επόμενες μέρες θα παραδώσουμε περισσότερα από 500 τάμπλετ που εξασφαλίσαμε με πόρους του Δήμου αλλά και δωρεές και θα διανεμηθούν για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών που δεν έχουν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μαθήματα εξ αποστάσεως».

Η επιλογή των οικογενειών που θα λάβουν τα τάμπλετ θα γίνει σε συνεργασία  με τις διευθύνσεις των σχολείων του Δήμου και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας. Πολλές φορές κρίνουμε τους δημάρχους για όσα δεν κάνουν. Ας τους κρίνουμε και για αυτά που κάνουν ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr