Στόχος είναι η προστασία των αυθεντικών τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της διατροφικής δραστηριότητας της Περιφέρειας και της ποιότητας των προϊόντων.

Προγραμματικής σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση «Πιλοτικού Ερευνητικού Προγράμματος ταυτοποίησης Ποικιλιών Αμπέλου των Ιονίων Νήσων»  υπέγραψε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και  ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΕΜΠ.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν με το πέρας του έργου και θα τύχουν ευρείας ενημέρωσης στην τοπική κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα και ιδιαιτέρως στους παραγωγούς.

Στόχος είναι η προστασία των αυθεντικών τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της διατροφικής δραστηριότητας της Περιφέρειας και της ποιότητας των προϊόντων.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προετοιμάζεται για την αναβάθμιση των ποικιλιών της ενόψει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ασφάλειας Τροφίμων και της δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Ταυτοποίησης – Πιστοποίησης της αυθεντικότητας τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Η συνεργασία με τα Εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τις υψηλές μεθόδους για την γενετική ανάλυση θα προσδώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην Περιφέρειά μας?, δηλώνει η Περιφερειάρχης, ενω ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Νίκος Μουζακίτης δήλωσε ότι ?η ανάπτυξη της διατροφικής παραγωγής βασισμένη στην έρευνα είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων όπως και την προστασία των αυθεντικών τοπικών προϊόντων μας και σε αυτό προσβλέπει η συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr