Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι ΗΠΑ θρηνούν πάνω από 2.400 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

Κοροναϊός : Οι ΗΠΑ θρηνούν πάνω από 2.400 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

Μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, η οποία βρίσκεται σε φάση «εκθετικής» εξάπλωσης σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, αρκετές πολιτείες, η μια μετά την άλλη, επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, παρά την έναρξη της περιόδου των εορτών

Οι ΗΠΑ θρήνησαν χθες Τετάρτη, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών, πάνω από 2.400 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, επίπεδο στο οποίο είχαν να φθάσουν έξι μήνες, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν σχεδόν 200.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Το επίπεδο των 2.400 θανάτων μέσα σε μια μέρα είχε να ξεπεραστεί από τις αρχές του Μαΐου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έφθανε στην κορύφωσή του.

Νέα περιοριστικά μέτρα

Μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, η οποία βρίσκεται σε φάση «εκθετικής» εξάπλωσης σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, αρκετές πολιτείες, η μια μετά την άλλη, επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, παρά την έναρξη της περιόδου των εορτών.

Οι Ευχαριστίες είναι λαοφιλής, μεγάλη οικογενειακή γιορτή στις ΗΠΑ, σημαντικότερη ακόμα και από τα Χριστούγεννα για αρκετούς, με οικογένειες και φίλους να κάθονται γύρω από το τραπέζι για να γευτούν την παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα.

Χωρίς να φθάσουν στο σημείο να εισηγηθούν απαγόρευση των μετακινήσεων, τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν, για πρώτη φορά, στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν για τη γιορτή φέτος.

Όμως οι εικόνες των εκατομμυρίων Αμερικανών στα κατάμεστα αεροδρόμια στο Σικάγο, στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, εντείνουν την ανησυχία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς από αυτήν ανέρχεται ως εδώ σε 262.080 νεκρούς επί συνόλου 12,7 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά το Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024