Σύμφωνα με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, η γυναίκα ήταν από το Αφγανιστάν ενώ ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος 27χρονης γυναίκας που διέμενε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, η γυναίκα ήταν από το Αφγανιστάν και ήταν μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 5μηνών, 2 και 4 χρόνων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, παρουσιάζεται ένα μεγάλο πρόβλημα με την ταφή, καθώς στην Αθήνα δεν υπάρχει νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι η ταφή να πραγματοποιηθεί πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα της εκλιπούσας, στο Αφγανιστάν. Η οικογένεια απευθύνθηκε στους καθ’ ύλην αρμόδιους της δομής φιλοξενίας, χωρίς, όμως, να καταφέρει να λάβει μία θετική ανταπόκριση.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων είναι σε συνεννόηση κι επικοινωνία με τους φίλους της οικογένειας, αλλά και με την κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών προκειμένου να συμβάλλουμε στη συλλογή των απαραίτητων πόρων για τη μεταφορά της σορού.
«Η αδυναμία ταφής των Μουσουλμάνων είναι ένα θέμα το οποίο αφορά, όχι μόνο την Αθήνα, αλλά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει το πρόβλημα και να αναλάβει θεσμική πρωτοβουλία» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:
«Εκφράζουμε και δημόσια τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr