Αποδοκιμάζει η αντιπολίτευση του ΔΣΑ την στάση του συλλόγου για τον Βερβεσό
Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Αναστασόπουλος επισημαίνει ότι «η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους, όπως επιβάλουν οι αρχές, οι αξίες και οι παραδόσεις του δικηγορικού σώματος
Αποδοκιμάζει η αντιπολίτευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τη στάση της πλειοψηφίας στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο αναφορικά με το πάρτι του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού εν μέσω της πανδημίας χωρίς τις απαιτούμενες και αναγκαίες προφυλάξεις.
Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Αναστασόπουλος επισημαίνει ότι «η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους, όπως επιβάλουν οι αρχές, οι αξίες και οι παραδόσεις του δικηγορικού σώματος: απόλυτη καταδίκη, ταχεία πειθαρχική διερεύνηση, να καταβληθούν τα ποσά των προστίμων από τους υπαιτίους ως δωρεά στο Ε.Σ.Υ. ώστε να μη δίνεται η εικόνα της άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τον απλό πολίτη, και, κυρίως, ψήφιση μέτρων που θα θωρακίσουν θεσμικά το Συμβούλιο μας και τον θεσμό του Προέδρου, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τα μέλη μας, μέσω της συνεχούς λογοδοσίας μας».
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, πρότεινε την άμεση ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., τη δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων του Συλλόγου, την άμεση δημοσιοποίηση όλων των Πρακτικών, την άμεση δημιουργία εφαρμογής «διαύγειας για όλα τα έξοδα του Συλλόγου και νέοι κανόνες διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα.
Η θέση μας αυτή, ως συνδιαμορφώθηκε από κοινού με τον Σύμβουλο Ν. Κουτκιά, έλαβε τέσσερις ψήφους (Δ. Αναστασόπουλος, Ν. Κουτκιάς, Ζ. Σταυρόπουλος, Θ. Καμπαγιάννης).
«Η πλειοψηφία του Δ.Σ. καταψήφισε για ακόμα μια φορά τις προτάσεις αυτές αρκούμενη σε ρηματικές διακοινώσεις, στρουθοκαμιλισμό και κριτική σε όσους έκαναν κριτική. Και σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συναδέλφων με ετεροχρονισμένη ανακοίνωση της παραίτησης αντιπροέδρου, ενώ είχαν μεσολαβήσει ήδη δύο Δ.Σ. από την πραγματοποίηση της. Ένα Δ.Σ. έρμαιο των εσωτερικών συσχετισμών του και των μικροπολιτικών επιδιώξεων του, αποκομμένο από τα μέλη του και την κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δ. Αναστασόπουλος
- Αρτεμις 2: Οι αστροναύτες βγαίνουν από την τροχιά της Γης και κατευθύνονται στη Σελήνη
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442